Kanserli Çocuklar Yararına Toplanan Paraları Çaldı

Konya'da, kızı lösemi olan Erkan Yılmaz'a ait iş yerine giren hırsız, kanserli çocuklar yararına para toplanan yardım kutusunu çaldı Hırsızlık anı güvenlik kameralarınca görüntülendi.

Konya'da, bir iş yerine giren hırsızın, kanserli çocuklar yararına para toplanan yardım kutusunu çalma anı, güvenlik kameralarınca görüntülendi.

Erkan Yılmaz'a ait, merkez Selçuklu ilçesinde bulunan bir iş yerine gelen kişi, içeride temizlik yapan çalışana adres sordu.

Dışarıya çıkan, ancak çalışanın temizliği sürdürdüğü sırada aralıklarla iş yerine yeniden gelen kişi, masanın üzerinde duran ve kanserli çocuklar yararına para toplanan yardım kutusunu çaldı.

İş yerine geldiğinde yardım kutusunun yerinde olmadığını gören Erkan Yılmaz, güvenlik kamerası kayıtlarını incelediğinde kutunun çalındığını gördü.

Görüntülerde, iş yerini temizleyen çalışanın içeriye giren kişiyle birlikte dışarıya çıkması, bir süre sonra yeniden gelip temizliğe devam etmesi, aynı kişinin yeniden gelip yardım kutusunu çalması yer alıyor.

- 'Benim kasamdan çalınsa bu kadar üzülmezdim'

Erkan Yılmaz, yaptığı açıklamada, 13 yaşındaki kızı Nisa'nın lösemi hastası olduğunu söyledi.

İhtiyaç sahibi kanserli çocukların tedavisine katkıda bulunmak amacıyla yardım kutusunu iş yerinde bulundurduğunu ifade eden Yılmaz, 'Benim kızım da lösemi hastası. Hem o çocukların hem de ailelerinin maddi ve manevi açıdan hangi zorlukları yaşadığını çok iyi biliyorum. Onlara yardım amacıyla kutuyu koymuştum. Benim kasamdan çalınsa bu kadar üzülmezdim.' dedi.

Kanser tedavisinde ilacın yanı sıra hastanın moralinin de yüksek tutulmasının önemli olduğuna işaret eden Yılmaz, o yüzden, olayı kızına anlatamadığını sözlerine ekledi.
Kaynak: AA