Gümüşhane'de Yatırım Değerlendirme Toplantısı

Gümüşhane'de yatırım değerlendirme toplantısı düzenlendi.

İl Özel İdaresinde gerçekleştirilen toplantıya katılan Vali Okay Memiş, mevcut yatırımlar ve planlanan çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Vali Memiş, Torul ve Kürtün ilçesinde yapılacak beton yollar için hazırlıkların başlatılmasını istedi.

Yapılan yatırımların kente değer katacağını vurgulayan Memiş, 'İnsanlar mutlu olduğu yerlerde yaşarlar. Gümüşhane mutlu ve huzurlu bir kent. Eksikleri var ama tamamlamaya çalışıyoruz. Gümüşhanemiz bu çalışmalarımızın sonuçlanmasıyla Doğu Karadeniz’in yıldızı olacak. Kamunun kaynaklarını çarçur etmiyor, bizzat doğru yerlere harcıyoruz.' dedi.

Gümüşhane'nin giriş kapısı olan Zigana Dağı'nda yapılacak çalışmalarla bölgeye gelenlerin İsviçre Alpleri'ndeki manzarayla karşılaşacaklarını aktaran Memiş, 'Doğu Karadeniz sahil bandındaki 10 milyon insanımız Zigana'ya geldiğinde Gümüşhane’nin farkını görecek. Derdimiz şehre değer katmak.' diye konuştu.

Memiş, 'Türkiye'nin en güzel butik kentini gördünüz mü?' sloganıyla çeşitli çalışmalar yürüteceklerini belirterek, Süleymaniye Mahallesi'nde tarihi mimariye uygun yapılacak olan restoran ve butik otel projesinin son aşamaya geldiğini dile getirdi.

Bütün bu çalışmalarla köylerde yapılacak olan yatırımların da hız kesmeyeceğini ifade eden Memiş, KÖYDES, İller Bankası ve İl Özel İdaresi programıyla yapılacak çalışmaların planlamalarının devam ettiğini de kaydetti.

Kaynak: AA