Gümüşhane'de Sterilizasyon Ünitesi Hizmeti

Gümüşhane Şehit Ebe Kevser Ceylan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde, sterilizasyon ünitesiyle hastaların hijyenik bir ortamda hizmet aldığı bildirildi.

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Yard. Doç. Dr. Özgür Çelebi, yaptığı yazılı açıklamada, Gümüşhane'de her gün yüzlerce hastanın ağız ve diş sağlığı hizmetlerinden faydalanmak için Şehit Ebe Kevser Ceylan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezine başvurduğunu belirtti.

Halka üst düzeyde hizmet sunmayı amaçladıklarını vurgulayan Çelebi, 'Talebi karşılayabilmek için insan kaynağımızı, tıbbi cihaz alt yapımızı ve fiziki mekanlarımızı sürekli yenileyerek güçlendirmekteyiz. Amacımız, halkımıza en üst düzeyde sağlık hizmeti sunmak ve hastalarımızın hastanelerimize başvurdukları ilk andan itibaren taburcu edilene kadar hasta memnuniyetini sağlamak bizim en önemli önceliğimizdir.' ifadelerini kullandı.

Merkezin Başhekimi Dr. Yunus Yalçın ise hasta memnuniyetinin önemli aşamalarından birinin hijyen olduğuna işaret etti.

Çağın gereklerini kurum bünyesinde uyguladıklarını ve oluşturdukları sterilizasyon ünitesinin aktif bir şekilde hastalara hizmet ürettiğini aktaran Yalçın, hastalarda kullanılan bütün cerrahi aletler ile sarf malzemelerinin steril bir ortamda ve steril bir şekilde hastaya özel hazırlandığına dikkati çekti.

Bütün aletlerin, steril edildikten sonra paketlenerek yalnızca bir hastada kullanılacak şekilde polikliniklere gönderildiğini belirten Yalçın, şunları kaydetti:

'Her hasta değişiminde Diş Poliklinikliği diş ünitesi dezenfekte edilerek yeni hastaya hazırlanmaktadır. Merkezimizdeki sterilizasyon işlemleri, merkezimizin alt katında bulunan Merkezi Sterilizasyon Ünitesi içerisinde, eğitimli hemşire gözetiminde ve eğitimli personel tarafından yürütülmektedir. Ünite içerisinde, Dünya Sağlık Örgütünün standartlarına uygun gelişmiş teknolojiye sahip cihazlar kullanılmaktadır. Geçtiğimiz ay alımını yaptığımız 150 bin lira değerindeki yeni cihazlar ile sterilizasyon ünitesinin modernizasyonunu gerçekleştirerek halkımızın ve çalışanlarımızın hizmetine sunduk. Yaptığımız bütün bu çalışmalar ile hem biz çalışanların hem de hastalarımızın sağlığını koruyarak güvenli bir ortamda tedavilerini gerçekleştirmeyi hedeflemekteyiz.'

Kaynak: AA