Genç Mühendis Adayları Kariyer Zirvesi İçin Gaziantep'e Gitti

Dicle Üniversitesi mimarlık ve mühendislik fakültelerinde eğitim gören genç mühendis adayları, ‘Kariyer Zirvesi’ için Diyarbakır’dan Gaziantep’e gitti. Dicle Üniversitesi Yapı Kulübü’nün organizasyonu ile Gaziantep’e giden kafilede, mimarlık, mühendislik ve elektrik-elektronik bölümlerinde okuyan 36 mühendis ve mimar adayı yer aldı.

Genç Mühendis Adayları Kariyer Zirvesi İçin Gaziantep'e Gitti
Mühendis ve mimar adaylarının kariyer zirvesinde eğitime katıldıktan sonra Gaziantep’in tarihi ve doğal yerlerine yönelik geziler de gerçekleştireceği belirtildi. Dicle Üniversitesi Yapı Kulübü Başkanı Serhat Alataş, kurumların araç tahsis etmemesi üzerine zor durumda kaldıklarını, hayırsever bir iş adamının tahsis ettiği araçla Gaziantep’e gidebildiklerini söyledi.



"Araç konusunda büyük sıkıntı yaşadık"

Dicle Üniversitesi Yapı Kulübü Başkanı Serhat Alataş, mimarlık ve mühendislikte teorik eğitimin yetmediğini ve pratik eğitimin çok önemli olduğunu söyledi.

Alataş, "Bu nedenle yurt içinde bir çok etkinliğe katılmak zorundayız. Bunun getirdiği maddi bir külfet var. Desteğe ihtiyacımız oluyor. Diyarbakır’daki özel sektör ve iş dünyası, hayırseverler bu konuda duyarlı. Ellerinden geleni yapıyorlar. Nitekim Gaziantep’teki kariyer zirvesine de isminin açıklamasını istemeyen hayırsever bir iş adamının desteği ile gidebildik. Bize hem maddi destek verdi, hem ulaşım için araç tahsis etti. Kurumlardan talep ettiğimiz araç tahsisi tarafımıza yapılmadı. Hayırsever iş adamından olmasaydı büyük sıkıntı yaşayacaktır. Duyarlı davranışından dolayı hayırsever iş adamına teşekkür ediyoruz" dedi.



"Kamu kurumlarından destek istiyoruz"

Resmi kurumların bu konuda kendilerine yardımcı olmadığını belirten Alataş, ülkenin ve bölgenin geleceği için çok önemli olan bir mesleği yapmak üzere okuduklarını söyledi.

Alataş, "Bizlere yardımcı olunmasını istiyoruz. Özel sektör ve firmalar ellerinden geleni yapıyor, kamu kurumları da duyarlı olmalıdır” diye konuştu.

Genç mühendis ve mimar adayları daha sonra toplu olarak poz verdikten sonra bir iş adamı tarafından tahsis edilen araçla Gaziantep’e doğru yola çıktı. Türkiye’nin bir çok üniversitesinde okuyan mühendis ve mimar adaylarının katılacağı kariyer zirvesi 2 gün devam edecek.
Kaynak: İHA