ESOGÜ'de 4'Üncü Turizm Sektörü-Üniversite Buluşmaları Düzenlendi

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Turizm Fakültesi Dekanlığı tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Turizm Sektörü-Üniversite Buluşmaları”, ESOGÜ Prof. Dr. Fazıl Tekin Konferans Salonu’nda gerçekleşti.

ESOGÜ'de 4'Üncü Turizm Sektörü-Üniversite Buluşmaları Düzenlendi
Etkinliğin açılışında konuşmasını yapan ESOGÜ Rektör Yardımcısı ve Turizm Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Adnan Konuk, fakülte olarak 1.3 milyon kişiyi istihdam eden bir sektöre ülkemizin ihtiyaçlarını da düşünerek nitelikli eleman yetiştirmeyi amaçladıklarını söyledi.

Hiçbir mesleğin uygulamasız öğrenilemeyeceğini belirten Prof. Dr. Adnan Konuk, bu nedenle öğrencileri mümkün olduğunca sektörle buluşturduklarını ifade etti.

Yeni fakülte binasına önümüzdeki eğitim-öğretim yılında geçmeyi planladıklarını aktaran Prof. Dr. Adnan Konuk, yeni binanın donanımıyla öğrencilerin tüm eğitim ihtiyaçlarını karşılayacağını açıkladı.

Staj yönergesinde yaptıkları değişiklikle öğrencilerin staj süresini uzattıklarını da sözlerine ekleyen Prof. Dr. Adnan Konuk, önemli olanın bir şekilde stajı ve okulu bitirmek değil, uygulamayı bilen ve sektörün kabul edeceği mezunlar olarak yetişmek olduğunu kaydetti.

Prof. Dr. Adnan Konuk etkinliğin düzenlenmesine emeği geçen herkese ve tüm katılımcılara teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.

Türkiye Otelciler Birliği (TUROB) Eskişehir İl Temsilcisi Kaan Erdin de konuşmasında, böyle etkinliklerin öğrencilerin sektör temsilcilerinden nitelikli bilgiler edinmeleri ve kamu-özel sektör buluşmasının il turizmine sağlayacağı katkılar açısından önemli olduğunu ve turizm işletmeleri olarak davet edilmelerinden dolayı teşekkür etti.

Eskişehir İl Kültür ve Turizm Şube Müdürü Mustafa Serttaş ise, üniversite-sektör ilişkilerinin önemine değinirken, donanımlı olduğu kadar sektörle uyumlu eleman yetiştirmenin gereğine işaret etti. Turizm işletmelerinin de “alaylı” yani okullu olmayan elemanlarla belli bir yere kadar gelebileceğini belirten Mustafa Serttaş, turizm sektöründe turizm eğitimi almış elemanların çalıştırılması gerektiğini kaydetti.

Açılış konuşmalarının ardından, turizm sektöründen uzman konuşmacıların sunumları gerçekleşti. Ayrıca öğrenciler fuaye alanında açılan stantlarda firmalarla staj ve iş görüşmesi yapma ve merak ettikleri soruları sektör temsilcilerine yöneltme şansı buldu.
Kaynak: İHA