Erdemli'de Su Baskınlarına Belediye Ekipleri Anında Müdahale Etti

Erdemli’de aşırı yağışların sebep olduğu su baskınlarına belediye ekipleri, anında müdahale etti. Metrekareye düşen 146,6 kilogram yağış sebebiyle bazı bölgelerde vatandaşlar, zor anlar yaşadı. Afet yerlerine zamanında müdahale eden ekipler, vatandaşı en zayiatla kurtarabilmek için yoğun çaba harcadı.

Erdemli'de Su Baskınlarına Belediye Ekipleri Anında Müdahale Etti
Dün gece başlayan ve bugün sabahın ilk ışıklarına kadar devam eden kuvvetli yağmur Erdemli’de hayatı olumsuz etkiledi. Kuvvetli yağışlardan dolayı birçok ev ve iş yerini su basarken, birçok tarım arazisi de sular altında kaldı. Aşırı yağışların sebep olduğu su baskınlarına belediye ekipleri anında müdahale ederek, daha fazla zararın olmasını önledi. Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu’da çalışmaların başında bizzat durarak, ekipleri yönlendirdi. Yağan bu yoğun yağmurla birlikte yaylalarda bulunan karın erimesiyle selin daha güçlü geldiğini söyleyen Başkan Tollu, "Yaptığımız alt yapı çalışmaları ve aldığımız tedbirler sayesinde Erdemli sel olayından fazla etkilenmedi. Allah memleketimizi her türlü afetten korusun” dedi.

Belediye ekiplerinin yağmurun ilk başladığı zamandan itibaren gece boyunca teyakkuz halinde olduğunu belirten Tollu, anında müdahalelerle afetin büyümesinin önüne geçildiğini ifade etti.

Erdemli Belediyesi olarak mağdur olan vatandaşlara yardım çalışması başlattıklarını kaydeden Tollu, Belediye mobil ikram aracıyla hem vatandaşlara hem de tüm kurumların çalışanlarına sıcak çorba ve simit dağıtıldığını bildirdi. Tollu, "Yıllardır Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğüne Erdemli’de yaşanabilecek olası sel baskınlarına karşı dere yatakları konusunda uyarı yazıları yazdık. Olması gerekeni söyledik. Fakat olumlu yanıt alamadık maalesef ve bu gün uyarılarımızın dikkate alınmaması yaşadığımız sel afetine etki etmiştir” diye konuştu.

Erdemli Belediyesi olarak 2009 yılından bu yana alt yapıya çok büyük önem verdiklerini dile getiren Tollu, "Yağan yağmur miktarına göre çok daha büyük bir afet yaşayabilirdik. Allah korudu hepimizi. Yaşanan olumsuzluklar ekiplerimizin gece boyunca ve gündüz yaptıkları müdahaleler ve öncesinde aldığımız tedbirler sayesinde en aza indirildi. Şükür ki can kaybımız yok. Zeminde bulunan bazı evlerimizi ve iş yerlerimizde küçük çaplı su baskınları yaşanmıştır. Ekiplerimiz hemen hasar tespit çalışmalarını yaptılar yardım çalışmalarımız başlamıştır” dedi.

Kaynak: İHA