'Cumhurbaşkanlığı Sistemi İstikrara Işık Tutacak'

BİRKONFED Genel Başkanı Ünsal: 'Başbakan Yıldırım'ı bir heyetle ziyaret ettik ve referandum çalışmaları ile ilgili kendisine bilgi verdik' ' İnanıyoruz ki yeni anayasa ve Cumhurbaşkanlığı Sistemi Türkiye'nin istikrar ve istikbaline ışık tutacaktır'.

Birleştirici İş Dünyası Konfederasyonu (BİRKONFED) Genel Başkanı Osman Ünsal, Başbakan Binali Yıldırım'ı bir heyetle ziyaret ettiklerini ve referandum çalışmaları ile ilgili kendisine bilgi verdiklerini kaydetti.

Ünsal, yaptığı yazılı açıklamada, genel başkan yardımcıları Yücel Yalçınkaya, Ahmet Bağdat ve Selahattin Şimşek ile Başbakan Yıldırım'ı ziyaret ettiklerini aktardı.

Referandum sürecine konfederasyon olarak önem verdiklerini ifade eden Ünsal, yeni Anayasa ve referandum süreciyle ilgili Ordu, Malatya, Diyarbakır ve İstanbul'da tanıtım çalışmalarına başladıklarını anlattı.

Ünsal, tüm ekipleriyle saha çalışmalarına başladıklarını, Sivil Dayanışma Platformu ile beraber yapacakları anayasa tanıtım çalışmaları kapsamında koordinatörlüğünü üstlendikleri 4 ilde hazırlık çalışmaları gerçekleştirdiklerini aktardı.

Böylesine önemli bir sürece destek vermenin her sivil toplum kuruluşunun sorumluluğu olduğunu bildiren Ünsal, şu değerlendirmelerde bulundu:

'Bizler de bir sivil toplum kuruluşu olarak bu sorumluluğu üstlenmiş olmanın mutluluğu içindeyiz. İnanıyoruz ki yeni anayasa ve Cumhurbaşkanlığı Sistemi Türkiye'nin istikrar ve istikbaline ışık tutacaktır. Çalışma yapacağımız illerde yeni anayasayı ve Cumhurbaşkanlığı Sistemini herkese anlatacağız. Referandum sürecine tüm katkımızı sunacağız. İş dünyası olarak istikrarın devamı için ve sanayi yatırımlarını ülkemize kazandırmak için bu sistemi iyi anlatmalıyız. Güçlü Türkiye hedeflerimize ulaşmamız için mevcut sistemin esaretinden derhal kurtulmalıyız. 16 Nisan tarihi güçlü Türkiye için bir milattır.'

Ünsal, Başbakan Yıldırım'ı ziyaretlerinde yeni anayasa ve referandum süreci ile fikirlerini ve çalışmalarını anlattıklarını, yıldırım ise kendilerine teşekkür ederek başarılarının devamını dilediğini bildirdi.
Kaynak: AA