CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'den Almanya'ya Tepki Açıklaması

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Özgür Özel, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın Almanya’da yapacağı toplantının iptal edilmesini eleştirerek, “Türkiye’yi temsil eden bir bakan yurt dışında sansürleniyorsa, yurt dışında susturuluyorsa, ona salon verilmiyorsa bu Türkiye’ye yapılmış bir saygısızlıktır” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Afyonkarahisar’ın Emirdağ ilçesinde partililerle bir araya geldi. Özel, Almanya’nın Bakan Bozdağ’a verilen salonu iptal etmesini sert bir dille eleştirerek, bunun Türkiye’ye karşı yapılmış bir saygısızlık olduğunu ifade etti.

Özel, “Bu, AK Parti’nin yasakla, baskıyla, sansürle ilk susturuluşu olabilir. Türkiye’de bize bunu çok yapıyorlar. Biz Türkiye’de nasıl ’hayır’ diyenlerin, muhaliflerin susturulmasına karşıysak, Almanya’ya söylüyoruz; Bekir Bozdağ’ın susturulmasına da karşıyız. Sosyal demokratlık böyle bir şey. Bizim düşüncemiz şu; Türkiye’yi temsil eden bir bakan yurt dışında sansürleniyorsa, susturuluyorsa, ona salon verilmiyorsa, bu Türkiye’ye yapılmış bir saygısızlıktır. O yüzden parti ayrımı olmadan Bekir Bozdağ’ın susturulmasına yine biz karşı çıkıyoruz. Onların hakkını da gün gelecek CHP savunacak" dedi.

Kaynak: İHA