CHP'den Almanya'nın Bozdağ İle İlgili Tavrına Eleştiri

CHP Grup Başkanvekili Özel:'Bir bakana, üst düzey diplomatik ilişkiler içinde olunan bir ülke tarafından adeta fiili sansür uygulanması, yapacağı bir konuşmanın sudan sebeplerle iptal edilmesi kabul edilemez''Almanya'nın düşünce özgürlüğü konusunda söylediği sözleri boşa düşüren, samimiyetini sorgulatan bir yaklaşım olmuştur'.

SEVAL GÜLER - CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın Almanya'daki etkinliğe katılmasının engellenmesine ilişkin, 'Bir bakana, üst düzey diplomatik ilişkiler içinde olunan bir ülke tarafından adeta fiili sansür uygulanması, yapacağı bir konuşmanın sudan sebeplerle iptal edilmesi kabul edilemez' dedi.

Özel, Bozdağ'ın, Almanya'da Türk vatandaşları ile bir araya geleceği etkinliğe katılımının engellenmesi ve toplantının iptal edilmesine ilişkin AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

CHP olarak olayı duyar duymaz tepki verdiklerini hatırlatan Özel, Türkiye'yi temsilen yurt dışında bulunan bir bakana, üst düzey diplomatik ilişkiler içinde olunan bir ülke tarafından adeta fiili sansür uygulanmasının, yapacağı bir konuşmanın sudan sebeplerle iptal edilmesinin kabul edilemez olduğunu söyledi.

Özel, 'Biz Türkiye'de olağanüstü hal şartlarında sözünü söylemek isteyen insanlar kısıtlandığında bunu nasıl hatalı buluyorsak aynı şekilde, bizimle tam ters fikirlerde bulunan birisinin müttefik ve dost bir ülkede karşı karşıya kaldığı bu muameleye de şiddetle karşı çıkıyoruz.' diye konuştu.

CHP'nin her zaman ifade özgürlüğünü savunduğunun altını çizen Özel, herkesin fikirlerini özgürce savunmasından, bunun hiçbir şekilde engellenmemesinden yana olduklarını vurguladı.

Özel, Türkiye'yi yurt dışında temsil eden bir bakana yapılan bu muamelenin, diplomatik olarak iki ülke ilişkilerine zarar verebilecek bir yaklaşım olduğuna dikkati çekerek, 'Bunu hiç doğru bulmuyoruz. Almanya'nın düşünce özgürlüğü konusunda söylediği sözleri boşa düşüren, samimiyetini sorgulatan bir yaklaşım olmuştur.' dedi.
Kaynak: AA