Çatak'ta Bodrum Eğitim Sınıfına Dönüştürüldü

Çatak Halk Eğitim Merkezi Müdürü Erkan Manto, Halk Eğitim Merkezi binası altında kullanılmayan bodrumu Çatak Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü katkılarıyla eğitim sınıfına dönüştürdü.

Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen sınıfların açılışına, Çatak Kaymakamı Hacı Asım Akgül, AK Parti İlçe Başkanı Tahsin Babur, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Umut Düzerdik, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Salih Taş ve kurum müdürleri katıldı.

Kaymakam Akgül, yaptığı konuşmada, 'Hayat Boyu Öğrenme Projesi' kapsamında düzenlenen eğitim programı vesilesiyle yeni açılan atölye, halı dokuma, giyim, trikotaj sınıflarında kursiyerlerin hem meslek sahibi olacaklarını hem de kendilerini geliştirerek Çatak ekonomisine katkı sağlayacaklarını söyledi.

Halk Eğitim Müdürü Manto ise, projenin asıl maksadının, örgün eğitim dışına çıkmış bireyleri hayata hazırlamak olduğunu belirtti.

Manto, şunları kaydetti:

'Bu sınıfların yapımında desteklerini esirgemeyen Kaymakam Akgül'e, İl Milli Eğitim Müdürümüz Kıyasettin Kırekin'e ve açılışımıza katılan tüm misafirlere teşekkür ediyorum. Kursiyerlerimiz açılan yeni sınıflarla ve daha fazla imkanla hem üretecek hem öğrenecek hem de meslek sahibi olmuş olacaklar. Bu anlamda da Kaymakamımızın destekleriyle kullanmadığımız bodrum katını düzenleyerek açılışını yaptığımız halı dokuma, giyim, trikotaj sınıflarında öğretmenlerimiz tarafından eğitimlerimiz başlamıştır.'

Daha sonra davetliler, sınıfları gezdi ve kursiyerlerle sohbet etti.

Kaynak: AA