Bursa'da 'Yeni Nesil Gazetecilik Eğitimi'

Basın İlan Kurumu (BİK) ile İŞKUR Bursa İl Müdürlüğünün ortaklaşa düzenleyeceği 'Yeni Nesil Gazetecilik Eğitimi' 6 Mart'ta Bursa'da başlayacak.

BİK'ten yapılan açıklamaya göre, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde, medya sektöründe nitelikli eleman istihdamının artırılması amacıyla gerçekleştirilecek eğitim, 3 hafta süreyle hafta içi her gün olacak.

Bilgi teknolojilerinde yaşanan değişim ve dönüşümün gerektirdiği nitelikli insan kaynağını oluşturma hedefiyle yapılacak eğitim için BİK tarafından hazırlanan istihdam amaçlı eğitim programının müfredatı, İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından onaylandı.

Eğitimde, basın sektöründe çalışmayı hedefleyen gençler, 13 farklı ders başlığı altında teorik ve pratik eğitime tabi tutularak, eğitimin sonunda başarılı olan kursiyerler sertifikalandırılacak.

Yeni Nesil Gazetecilik Eğitim'ine kayıt yaptıran, çoğunluğu iletişim fakültesi mezunu 40 kursiyere katılım gösterdikleri her gün için İŞKUR tarafından 20 lira ödenirken, eğitimin ardından gençleri istihdam edecek medya kuruluşları İŞKUR'un kendilerine sağlayacağı avantajlardan faydalanma imkanı bulacak.

Basında kariyer yapmış akademisyenlerin yanı sıra, sektörde önemli görevlerde bulunan yirminin üzerinde isim bilgi, deneyim ve tecrübelerini gazeteci adayları ile paylaşacak.

Eğitim programı kapsamında, yapılacak söyleşilerde, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Uludağ Üniversitesi (UÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekteri Prof. Dr. Rüstem Aşkın, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Bursa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nuri Kolaylı, Bursa Basın Yayın Enformasyon İl Müdürü Ali Fuad Gölbaşı, İŞKUR İl Müdürü Feyzullah Eren Türkmen, gazeteci adaylarını alanlarıyla ilgili bilgilendirecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen BİK Bursa Şube Müdürü Osman Başeğmez, 'İŞKUR'un sağladığı fırsatlardan basın sektörünün faydalanmasının yolunu açmak istedik. Eğitim sonunda sertifikalandırılacak başarılı katılımcıların medya sektöründe istihdam edilmeleri, en büyük arzumuzdur.' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA