Bulgaristan'ın Ulusal Günü Edirne'de Kutlandı

Bulgaristan'ın Edirne Başkonsolosu Vılçev:'15 Temmuz'da Türk demokrasisinin, hukuk nizamının ve devlet istikrarının temelleri kazınmak istendi. Bulgaristan bu darbe girişimini ve terörün tüm şekillerini şiddetle kınadı. Demokrasiyi korumak için Türk devletinin çabalarını destekledi'

Bulgaristan'ın Ulusal Günü dolayısıyla Edirne'de resepsiyon düzenlendi.

Kentteki bir otelde düzenlenen programda, İstiklal Marşı ile Bulgaristan'ın milli marşı okundu.

Bulgaristan'ın Edirne Başkonsolosu Vasil Vılçev, resepsiyondaki konuşmasında, Türkiye'nin 15 Temmuz darbe girişiminde büyük bir tehditle karşı karşıya kaldığını söyledi.

Bulgaristan'ın darbe girişiminin karşısında durmaya kayıtsız kalmadığını belirten Vılçev, '15 Temmuz'da Türk demokrasisinin, hukuk nizamının ve devlet istikrarının temelleri kazınmak istendi. Bulgaristan bu darbe girişimini ve terörün tüm şekillerini şiddetle kınadı. Demokrasiyi korumak için Türk devletinin çabalarını destekledi.' diye konuştu.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan da hem Bulgaristan hem Yunanistan ile iyi komşuluk ilişkilerini devam ettirmenin mutluluğu ve kararlılığı içerisinde olduklarını belirtti.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, 'Yurtta Barış, Dünyada Barış' sözünü anımsatan Gürkan, 'Tabi ki barış sadece ülke sınırları içerisinde değil, barış sadece bir ülkenin isteği arzusu değil, tüm dünyanın tüm ülkeleri ve insanları için barışı istiyoruz.' dedi.

Konuşmaların ardından, Haskova Halk Oyunları ekibi yöresel oyunlar sundu.

Resepsiyona, Edirne Vali Yardımcıları Yusuf Güler ve Mustafa Karslıoğlu, 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Salim Afgün, Edirne Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan, Yunanistan'ın Edirne Konsolosu Evi Charitidou ile çok sayıda bürokrat, iş adamı ve Edirne'de yaşayan Bulgaristan vatandaşları katıldı.

Kaynak: AA