Bayburt'ta 'Proje Döngü Yönetimi' Eğitimi

Bayburt Kalkınma Platformu (BAYKAP), proje döngü yönetimi eğitimlerine katılan kursiyerlere sertifikalarını verdi.

Gençlik Merkezi Konferans Salonu'nda düzenlenen sertifika törenine katılan Bayburt Valisi İsmail Ustaoğlu, yaptığı konuşmada, BAYKAP bünyesinde çalışmalarını sürdürecek, proje ofislerinde görev alacak kamu çalışanlarının eğitimlerini tamamladıklarını söyledi.

Bayburt’un insan kaynaklarını etkin kullanarak kalkınmaya yönelik projeler oluşturmasına ciddi anlamda ihtiyaç duyduğunu belirten Ustaoğlu, sertifika alanların, kendi kurumlarının proje ofislerinde sorumlu olacaklarını ve kurumlarıyla ilgili proje hazırlayacaklarını aktardı.

Bayburt’un çeşitli projelerle kalkınmasını hızlandıracak farklı alternatifler olduğunu anlatan Ustaoğlu, şunları kaydetti:

'Bayburt olarak bu projelerden yararlanma noktasında bizim her şeyimizle hazırlıklı olmamız lazım. Bu kapsamda içinde bulunduğumuz yılı yoğun bir proje yılı olarak geçireceğiz. Bir proje havuzu oluşturup, bu konuda araştırmalar yapıp ülkemizin çeşitli noktalarında yapılan benzer projelerin ilimiz ve kurumlara uyarlanması noktasında gerekli çalışmalarımızı yapacağız. Her kurumumuzun kendi görev alanı içerisinde hazırlayacağı gerek sosyal gerek kültürel gerekse de fiziksel projelerle iyi sonuçlar elde edeceğimize inanıyorum.'

BAYKAP Proje Döngü Yönetimi Eğitim Uzmanı ve Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Mete Emir ise, kamu kurum ve kuruluşlardan gelen kursiyerlere 3 gün boyunca eğitim verildiğini ve sertifika alan kursiyerlerin ilgili birimlerin koordinasyonuyla çalışmalara başlayacağını vurguladı.

Konuşmaların ardından Vali Ustaoğlu, eğitimlere katılan kursiyerlere çalışmalarında başarılar dileyerek sertifikalarını verdi.

Törene, Belediye Başkanı Mete Memiş, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Yumak ve eğitime tabi tutulan kamu çalışanları katıldı.

Kaynak: AA