Başbakan Yardımcısı Şimşek Açıklaması (1)

'Türkiye, bir daha şiddet ve terörü yeğleyenlerin kafalarını kaldırmalarına izin vermeyecektir' 'Devlet vatandaşının yanındadır. Sizin kimliğinizin, kültürünüzün, dilinizin, inancınızın, geleneklerinizin başımızın gözümüzün üstünde yeri vardır'

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, 'Türkiye, bir daha şiddet ve terörü yeğleyenlerin kafalarını kaldırmalarına izin vermeyecektir.' dedi.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Şırnak'a gelen Şimşek, Cizre Öğretmenevi'nde düzenlenen toplantıda, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve muhtarlarla bir araya geldi.

Buradaki konuşmasına vatandaşları Kürtçe selamlayarak başlayan Şimşek, bölgenin huzuru, barışı, refahı, iyi yaşam standartlarından çok daha fazlasını hak ettiğini söyledi.

- 'Birçok sorunun temelinde şiddet var, terör var'

Şırnak'ta terör örgütünün hendek siyaseti nedeniyle ortaya çıkan zararlar giderilirken yeniden inşanın da güzel bir şekilde yapılmasının önemli olduğunu vurgulayan Şimşek, 'Terör örgütü olmazsa aslında buralar da Türkiye'nin batısındaki gibi çok daha müreffeh, huzurlu ve kalkınmış şehirlerimiz, köylerimiz olur. Bugün birçok sorunun temelinde şiddet ve terör var. Terörün, şiddetin olduğu yerde ne huzur ne yatırım olur ne de arzuladığınız çerçevede demokrasinin standartları iyileşir. Çünkü silahların gölgesinde bu işler olmaz.' diye konuştu.

Ret ve inkar siyasetine bu ülkede son verdiklerine işaret eden Şimşek, ret ve inkar siyasetinin on yıllarca devam ettiğini bildirdi.

Şimşek, bu ülkenin kalkınması için olağanüstü çaba gösterdiklerini dile getirerek, memleketin kangren haline dönüşen sorunlarının hepsini çözmeye devam ettiklerini aktardı.

- 'Çukurlara hepsi gömüldü'

'Kürt meselesini daha çok demokrasi, hak ve özgürlük ekseninde ve kardeşlik hukuku içerisinde çözeceğiz' dedik ve bunun için çok adım attık. Eğer bölücü terör örgütünün derdi hak, hukuk, adalet, kardeşlik, kalkınma olsaydı, ne beklerdiniz? Bunun karşılığında terörün, şiddetin terk edilmesini, silahların gömülmesini beklerdiniz. Ne yaptılar, tam aksine Suriye'deki, Irak'taki boşluktan nemalanıp Türkiye'yi arkadan hançerlemeye çalıştılar.' diyen Şimşek, terör örgütünün tüm bu çabaları sabote ettiğini vurguladı.

Şırnak'ta, Cizre'de, Silopi'de, İdil'de ve bazı diğer illerde, mahallelerde çukurların kazıldığını hatırlatan Şimşek, 'Böyle siyasetten bir sonuç çıkmaz ve nitekim o çukurlara o hendeklere hepsi gömüldü. Devletimizin, hükümetlerimizin bu sorunları çözelim niyetiyle açılan bütün alanları, atılan bütün adımları sonuna kadar istismar eden ve sadece şiddetten nemalanan bir terör örgütünden bahsediyoruz. O size ne huzur getirir? Tam aksine buralarda on yıllardır özlemini çektiğimiz hizmetlerin, yatırımların engellenmesi burada daha çok insanların zulümle karşı karşıya kalmasını getirdi.' ifadelerini kullandı.

Suriye ve Irak'ta olup bitenlerin herkes tarafından görüldüğüne dikkati çeken Şimşek, bunlardan ders çıkarılması gerektiğini kaydetti.

Şimşek, 'Türkiye, bir daha şiddet ve terörü yeğleyenlerin kafalarını kaldırmalarına izin vermeyecektir. Devlet vatandaşının yanındadır. Sizin kimliğinizin, kültürünüzün, dilinizin, inancınızın, geleneklerinizin başımızın, gözümüzün üstünde yeri vardır.' şeklinde konuştu.

(Sürecek)
Kaynak: AA