Babayı Sahte Polisten Kızı Son Anda Kurtardı

Adana’da telefon açan sahte polisler tarafından "Kiracılarınız hırsızlığa karıştı, parmak izi çalışması için evdeki altın ve paraları almamız lazım" diye dolandırılmak istenen 71 yaşındaki adam, o sırada yanında bulunan kızının "Bunlar her gün haberlerde çıkıyor, dolandırıcı olabilir" diyerek 155 polis hattını araması sayesinde kurtuldu.

Babayı Sahte Polisten Kızı Son Anda Kurtardı
Edinilen bilgiye göre olay, Yüreğir ilçesine bağlı Kışla Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, 71 yaşındaki Ali Sağlık’ın ev telefonu dün öğleden sonra sahte polisler tarafından arandı. Sağlık, telefonu açtığında karşısındaki kişi polis olduğunu söyleyip, bütün kimlik bilgilerini sıralayınca yaşlı adamı ikna etti. Sahte polis, yaşlı adama, "Alt kattaki kiracılarınız hırsızlık olayına karıştı. Onlar şimdi gözaltında. Ancak onların evine gelip arama yapacağız. Hırsızlar çaldığı malzemeleri sizin eve de koymuş olabilir. Bu nedenle sizin evinizde de arama yapacağız. Evdeki para ve altınları alıp onlar üzerinde parmak izi çalışması yapacağız. Biz biliyoruz ki sizin bir suçunuz yok. Ancak operasyon bitene kadar para ve altınlarınız bizde kalacak" dedi.

Bu sırada evde bulunan Ali Sağlık’ın kızı Zübeyde, içeri gelerek babasına ne olduğunu sordu. Baba Sağlık, polisin aradığını evde arama yapacaklarını söylediğini anlatı. Bunun üzerine genç kız polisin izni olmadan arama yapmayacağını ve kimseden altın ile para istemeyeceğini söyleyerek babasına hemen telefonu kapattırdı. Ardından 155’i arayarak babasının dolandırılmaya çalışıldığını, sahte polislerin 20 dakika içerisinde eve geleceğini söyledi.

Hemen olay yerine gelen emniyet müdürlüğüne bağlı ekipler, sahte polisleri beklemeye başladı ancak kimse gelmedi.

"Ben de haberlerde izliyorum ama bir an inandım"

Sağlık, bu tür dolandırıcılık olaylarını televizyonda izlediğini ancak bir an telefonda kendisinin de kandığını belirterek, "Kızım olmasa beni de dolandıracaklardı. Ancak kızım uyanık davranarak beni dolandırmaktan kurtardı. Ona çok teşekkür ediyorum. İyi ki o evdeymiş. Bunlara kimse inanmasın" dedi.



"Televizyonda haberlerde izliyoruz bunlar dolandırıcı"

Zübeyde Sağlık ise, odaya girdiğinde babasının telefonda konuştuğunu gördüğünü ve içeriğini öğrenince hemen müdahale ettiğini belirterek, "Polis, arama izni olmadan evde arama yapmaz diye düşündüm. Hemen televizyondan izlediğim haberler aklıma geldi. Babamın dolandırılıyor olabileceğini düşünerek telefonu kapattırıp hemen 155’i aradım. Polisler geldi dolandırıcılar 20 dakika sonra geleceğiz demişti ama gelmedi. Artık vatandaşlar bunlara inanmasın polis kimseden para ya da altın istemez" diye konuştu.

Kaynak: İHA