Askeri Yemin Töreninde 'Evlilik Teklifi'

Tekirdağ'da vatani görevini yapan Jandarma Er Erman Ayaz, yemin töreni sırasında kız arkadaşına evlilik teklifinde bulundu Teklifi kabul edilen asker kışlada kız arkadaşına söz yüzüğü taktı.

Tekirdağ'da vatani görevini yapan Jandarma Er Erman Ayaz, yemin töreni sırasında kız arkadaşına evlilik teklifinde bulundu.

Tekirdağ Jandarma Komutanlığında, 366. kısa dönem 40 asker için yemin töreni düzenlendi.

Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan ile il protokol üyeleri ve askerlerin ailelerinin katıldığı törende askerlerin yemini sonrası konuşan Jandarma Komutanı Albay Erdal Eren, yemin etmenin vatan görevini en iyi şekilde yapılmasına dair namus sözü vermek olduğunu söyledi.

Eren, edilen yeminin askerlik vazifesi boyunca hep akıllarında olmasını istediği askerlere hitaben, 'Vatan görevi, en kısa ifadesiyle milletin emrinde onun huzur ve güvenine Atatürk ilke ve inkılaplarına, vatanın bölünmez bütünlüğüne ve bağımsızlığına yönelik vuku bulacak her türlü tehdit ve saldırının neye mal olursa olsun bertaraf edilmesi demektir. Bu görevi kanunlara, nizamlara ve amirlerinize mutlak itaatle yerine getireceksiniz ve görevinizi yaparken yolunuz Atatürk yolu, rehberiniz cumhuriyet kanunları olacaktır. Ettiğiniz kutsal yemini askerliğiniz boyunca bir an olsun aklınızdan çıkarmayın.' diye konuştu.

-Sürpriz evlilik teklifi

Törende jandarma er Erman Ayaz, silah arkadaşlarının karşısına geçti. Ayaz'ın 'İyi günde, kötü günde, hastalıkta ve sağlıkta, her zaman ve her yerde, bir ömür boyu birlikte mutlu yıllara' cümlesini askerler de tekrar etti.

Bu sırada tören alanına getirilen Sinem Karabulut'a dönerek diz çöken Erman Ayaz, evlilik teklifinde bulundu. Karabulut'un teklifi kabul etmesinin ardından Ayaz, kız arkadaşına yüzük taktı.

Çiftin mutluluğu, törene katılanlarca da alkışlarla desteklendi.
Kaynak: AA