Aras Dağları'nın 'Kar Bekçileri' 24 Saat Görevde

Iğdır Aras Dağları'nda kapanan köy yollarının açılması için oluşturulan ekipler 7 gün 24 saat karla mücadele ediyor Özel İdare Genel Sekreteri Akkuş: 'Özellikle yağışların yoğun olduğu dönemlerde 9 ekip oluşturarak başta taşımalı eğitim yapılan bölgelerimizde olmak üzere hasta ihbarı gelen, grup köy yollarında yoğun bir karla mücadele çalışması yapmaktayız' İş makinesi operatörü Şimşek: 'Her zaman görev başındayız, kar mücadelesi olduğu takdirde köylerimizin yolunu açmak bizim vazifemiz. 24 saat boyunca Aras Dağları'nda karla savaşıyoruz'

HÜSEYİN YILDIZ - Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan kar yağışı nedeniyle kapanan köy yollarının açılması için ekipler gece gündüz demeden görev yapıyor.

Aras Dağları'nın eteklerinde bulunan ve kardan yolları kapanan köylere ulaşımı sağlamak için Iğdır İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğince oluşturulan karla mücadele ekipleri, çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Her gün erken saatlerde İl Özel İdaresinin karargahına gelen ekipler, araçlarını hazırlayıp saatler sürecek karla mücadele çalışmaları için yola koyuluyor.

İl merkezine onlarca kilometre uzaklıktaki köylerin kapanan yollarını açmak için mücadele eden ekipler, kahvaltı, öğle ve akşam yemeklerini kar üzerine serdikleri sofralarda yiyor.

Günlük ihtiyaçlarını da burada karşılayan ekipler, gün boyunca yollardaki beyaz örtüyü kaldırmak için uğraş veriyor.

- 'Şu ana kadar başarılı çalışma yaptık'

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ferhat Akkuş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kış sezonunda il genelindeki 162 köy ve 48 mezrada karla mücadele çalışması yürüttüklerini söyledi.

Karla mücadelede görevli ekiplerin her gün aralıksız çalıştığını belirten Akkuş, şöyle devam etti:

'Özellikle yağışların yoğun olduğu dönemlerde 9 ekip oluşturarak başta taşımalı eğitim yapılan bölgelerimizde olmak üzere hasta ihbarı gelen, grup köy yollarında yoğun bir karla mücadele çalışması yapmaktayız. Ekiplerimiz 24 saat çalışma esasına göre, sürekli yoğun bir şekilde araçlarıyla hazır halde yağışın bitmesinin ardından gerekli müdahaleyi etmektedirler. Şu ana kadar başarılı çalışma yaptık, bundan sonra da oluşacak kar yağışıyla birlikte gelen aksaklıklara ekiplerimiz gereken müdahaleyi yapacaklardır.'

- 'Soğuk su içiyoruz, bazen çay bulamıyoruz'

İş makinesi operatörü Ali Şimşek de sabahın erken saatlerinde köy yollarını açmak üzere yola koyulduklarını, bazen geceye kadar çalışmak zorunda kaldıklarını ifade etti.

Zor şartlar altında faaliyet sürdürdüklerini aktaran Şimşek, şunları kaydetti:

'Soğuk, rüzgar, tipi demeden çalışıyoruz, çalışmaktan gurur duyuyoruz. Vatandaşımız için görev yapıyoruz, bu yüzden mutluyuz. Kar üzerinde yemek yiyoruz, namazımızı buralarda kılıyoruz. Soğuk su içiyoruz, bazen çay bulamıyoruz. Bu şartlarda çalışıyoruz. Her zaman görev başındayız, kar mücadelesi olduğu takdirde köylerimizin yolunu açmak bizim vazifemiz. 24 saat boyunca Aras Dağları'nda karla savaşıyoruz.'
Kaynak: AA