Alanya Belediyesi'nden Kadınlar Günü'nde Siyah Beyaz Fotoğraf Sergisi

Alanya Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde kendi arşivinden seçeceği ve karelerde Alanyalı kadınların günlük yaşamından kesitlerin bulunacağı siyah beyaz fotoğraf sergisi açacak.

Alanya Belediyesi'nden Kadınlar Günü'nde Siyah Beyaz Fotoğraf Sergisi
Alanya Belediyesi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve müdürlüğün kendi arşivinden seçtiği siyah beyaz fotoğraflardan oluşan bir sergi açacak. Sergide, 1930’lu yıllardan başlayarak 1990’lı yılları arasındaki döneme ait Alanyalı kadınların yaşantılarından, anneliklerinden, düğün, sünnet, giyim ve mesleklerinden kareler sunulacak.

Alanya’nın geçmişi sergilenecek

Sergiyi gezecekler, zamanda yolculuk yaparak siyah beyaz fotoğraflarla ve manken üzerindeki kıyafetlerle giyim kuşamın yıllara göre nasıl değiştiğini görebilecekler. Alanya’nın ünlü terzilerini, gelinliklerin yıllara göre değişimini, Alanya’nın önemli kültür değerlerinden biri olan ipeğin üretim aşamasından dokumasına kadar olan bölümde ipekböcekçiliği üretimini, siyah beyaz fotoğraf ve objelerle tanıtımını yerinde görebilecek.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne özel hazırlanacak olan “Alanya Kadınları Siyah Beyaz Fotoğraf Sergisi”, saat 14.00’da Kültür Merkezi’nde açılacak ve 17 Mart tarihine kadar sürecek.
Kaynak: İHA