AEÜ'de 'Türk Edebiyatında Tasavvuf' Konferansı

Ahi Evran Üniversitesi (AEÜ) Türkoloji Kulübünün düzenlediği 'Türk Edebiyatında Tasavvuf' konulu konferansta Ömer Tuğrul İnançer öğrencilerle buluştu.

Fen Edebiyat Fakültesine ait salonda yapılan konferansta konuşan İnançer, tasavvufun ucu bucağı olmayan büyük bir derya olduğunu söyledi.

Dinler arası diyalog şeklinde bir kavramın oluştuğunu, bu konu da Müslümanların dikkat etmesi gerektiğini ifade eden İnançer, 'Bilmek kişiyi yetiştirir ancak bilmek, olmak demek değildir. İslamiyet en üst kademede ilim ve bilim içermektedir. İlmi dereceler arttıkça sır olan kavramlar da bitmektedir. İslamiyet batıl değil hak dinidir. Tasavvuf da aklın değil gönlün işidir. Tasavvufta dünyayı içine almak değil üstünde yürümek öğretileri yer alır. Bilgiyi nakletmek alimlik değil, bilgiyle hal olmak aslında alimliktir. Kişilerin söyledikleri yerine yaptıklarıyla değerlendirilmesi gereklidir.' dedi.

Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nadir İlhan da üniversitelerde milli ve manevi değerlerin oluşmasını hedeflediklerini belirterek, bu konuda gerekli hassasiyeti gösterdiklerini söyledi.

Konferansa, Kırşehir Valisi Necati Şentürk, AEÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Ahmet Gökbel, dekanlar, akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Kaynak: AA