15 Temmuz Şehitlerinin İsimlerini Taşıyan Okulların Açılışı

Yalova'da, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında kapatıldıktan sonra imam hatip ortaokulu ile liseye dönüştürülen iki okulun açılışı gerçekleştirildi Okullara, darbe girişimi sırasında Özel Harekat Daire Başkanlığına yapılan saldırıda şehit düşen özel harekat polisi Kübra Doğanay ve Zeynep Sağır'ın isimleri verildi.

Yalova'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında kapatıldıktan sonra imam hatip ortaokulu ile liseye dönüştürülen ve darbe girişimi sırasında Özel Harekat Daire Başkanlığına yapılan saldırıda şehit düşen özel harekat polis memuru Kübra Doğanay ve Zeynep Sağır'ın isimleri verilen okulların açılışı yapıldı.

Bağlarbaşı Mahallesi Radar Caddesi'nde aynı kampüs içerisindeki okulların açılış törenine Kübra Doğanay'ın annesi Hikmet Doğanay ile Zeynep Sağır'ın eşi Oktay, oğulları Doğukan ve Emir katıldı.

Yalova Valisi Tuğba Yılmaz, Şehit Zeynep Sağır Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi konferans salonunda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, 15 Temmuz'da o karanlık geceyi aydınlığa çeviren, tanka, mermiye, tüfeğe 'dur' diyen aziz millete hizmet etmekten ve bu aziz milletin bir ferdi olmaktan gurur duyduğunu söyledi.

Darbe girişiminin olduğu gece haberi alır almaz valilik binasına geldiğinde çok sayıda vatandaşla karşılaştığını anlatan Yılmaz, 'Vatandaşlarımız meydanları doldurmaya başlamıştı. Onlarla göz göze geldik ve ilk önce şunu düşündüm; biz bu ülkeyi kadını ve erkeğiyle kurduk yine kadını ve erkeğiyle kurtaracağız. Asla ve asla hainlere teslim etmeyeceğiz.' diye konuştu.

Yılmaz, bugün iki kıymetli kadın şehidin ismini taşıyan okulların açılışını yapacaklarını belirterek, şunları kaydetti:

'Bu okullarımızı devraldığımızda ilimizin ihtiyacını tespit ettik. Bir kız imam hatip ortaokulu diğeri ise kız imam hatip lisesine ihtiyacımız vardı. Bu okulları bu şekilde açtık. İsim verirken de ilk önce dedim ki madem bu okullarımız kız imam hatip ortaokulu ve kız imam hatip lisesi olacak o zaman bu okullarımızın adı da kadın şehitlerimizin ismi olsun. Bu okulda okuyan öğrencilerimiz de onların izinden gitsinler, onları rol model alsınlar istedik. Burada yetişen nesiller devletine, vatanına ve milletine bağlı ve yine 15 Temmuz gecesi nasıl anne ve babaları meydanlara çıktıysa, nasıl şehit olmayı göze aldıysa gelecekte ola ki bir hain çıkarsa yine aynı şekilde 'dur' diyebilsinler. '

- 'O an eşimle gurur duydum'

Şehit Zeynep Sağırın eşi Oktay Sağır da eşiyle gurur duyduğunu söyledi. Eşiyle son görüşme anını anlatan Sağır, şunları dile getirdi:

'Burada okuyan öğrencilere hangi okula gidiyorsunuz diye sorulduğunda, ileride bir sürü form dolduracak bu öğrenciler. Bitirdiğiniz okulları yazarken umarım gurur duyarak yazarsınız. Eşim darbe kalkışmasının haberini benim yanımda aldı. Görev mahiyeti böyle durumlarda söylenmez çünkü. Acil toplanın çağrısıyla. Eşim telefonu kapatır kapatmaz ilk tepkisi yumruğunu sıkarak 'Tüfeğim, hücum yeleğim tüm mühimmatım büromda dolabımda hazır. Depoya gidip vakit kaybetmeyeceğim.' dedi. Ben o an eşimle gurur duydum. Umarım sizler de gurur duyarsınız.'

Kübra Doğanay'ın annesi Hikmet Doğanay ise kürsüye davet edildiğinde duygularına hakim olamayarak bir süre konuşamadı.

Doğanay, evladıyla gurur duyduğunu vurgulayarak, 'Allah herkese böyle hayırlı bir evlat nasip etsin. Bugün bize bu duyguları yaşatan emeği geçen herkese teşekkür ederim.' ifadelerini kullandı.

Vali Yılmaz, daha sonra okulun açılış kurdelesini şehit yakınlarıyla birlikte kesti.

Kaynak: AA