Vali Ahmet H. Nayir Açıklaması Okullar Sadece Diploma Alma Yeri Olmamalı

Kütahya’nın Şaphane ilçesinde Vali Ahmet H. Nayir, okul müdürleri ve okullarda görevli Okul Aile Birliği başkanlarıyla toplantı yaptı.

Vali Ahmet H. Nayir Açıklaması Okullar Sadece Diploma Alma Yeri Olmamalı
Tanışma, eğitim durumunu görme ve ihtiyaçları yerinde tespit etmek amacıyla düzenlenen toplantıda Şaphane Kaymakam Vekili Oltan Bayraktar, İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger, Şaphane İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Osman Akarsu, okul müdürleri, Okul Aile Birliği Başkanları hazır bulundu.

Şaphane’nin TEOG başarı sıralamasında 2. Sırada yer aldığını belirten İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger, “566 öğrencimiz, 10 kurumumuz var. Biri halk eğitim merkezi olmak üzere 1 anaokulu, 3 ilkokul, 3 ortaokul ve 2 tane lisemiz var. İlkokullarda 186 öğrencimiz, ortaokullarda 224 öğrencimiz var ancak liselerde bu sayı 85’e düşüyor. Başarılı bir ilçe olması sebebiyle sınavlarda başarı elde eden öğrencilerimiz başta Simav olmak üzere Gediz, Tavşanlı ve Kütahya’yı tercih ediyor. Dolayısıyla beyin göçü veren bir ilçemiz. Taşımalı eğitimde 190 öğrencimiz var. Köylerdeki bütün öğrencilerimiz ilçe merkezindeki pansiyonda kalıyor. Derslik başına düşen öğrenci sayımız 13. Bu noktada çok iyi durumdayız. Şaphane İlkokulu’nun deprem güçlendirmesi yapılıyor, önümüzdeki yıl eğitime başlamış olacağız” dedi.

Vali Ahmet H. Nayir, toplantının amacının Şaphane’deki çalışmaları yerinde görmek ve eğitimi daha iyi hale getirmek için önerileri dinlemek olduğunu söyledi.



Yaratıcı, üreten ve sorgulayan bir neslin yetişmesinde eğitimin önemine dikkat çeken Vali Ahmet H. Nayir işbirliği vurgusu yaptı. Vali Nayir, “Aile fertlerimizi geleceğe hazırlamak, onların hayatında önemli olan bilgilere sahip olup belki geçimini, istihdamını sağlayacak eğitimle çocuklarımızı yetiştirme gayreti içerisinde olmaya çalışıyoruz. Sizlerin üstlenmiş olduğu bu görev okullarımız ve okullarımızı idare eden ilçe milli eğitim müdürlerimizin çalışmaları bizler için önemli. Önemsiz hiçbir kamu faaliyeti yok. Mutlaka her konu kendi içerisinde bir önem arz ediyor. Eğitim konusu birçok konuyla iç içe. Eğitim olmadan istihdam, sağlık, çevre bilinci ve yüzlerce şey olmuyor. Toplumdaki saygı ve sevginin temeli, birlik ve beraberlik dahi eğitime dayanıyor. Bu kadar önemli bir hususa destek veren bir çalışma yalnızca buradaki diplomaya bağlı bir çalışma olarak görülmemeli. Sizler yürüttüğünüz çalışmalarda bunların da sonuçlarını görecek tarzda hem gayretinizi hem de diğer işbirliklerinizi geliştirmelisiniz. Eğitim yalnızca buradaki öğretmenlerimize bırakılacak kadar basit bir iş değil; ailelerle, diğer kurum ve kuruluşlarla, öğrencilerle işbirliği yapılmalı. Karar organı olarak öğrenciler de işin içerisinde katılmalı” diye konuştu.

Her ay bir ilçede toplantı düzenleneceğini belirten Vali Ahmet H. Nayir, toplantıların senede bir kez olmaması gerektiğini, kaymakam ve ilçe milli eğitim müdürleri aracılığıyla sürekli hale getirilmesi gerektiğini söyledi.



Okul müdürlerine, Okul Aile Birliği Başkanlarına tek tek söz veren Vali Ahmet H. Nayir sorunları, istekleri ve ihtiyaçları öğrenerek problemlerin çözümünde gerekli çalışmaların yapılacağını söyledi.

(YD-EFE)
Kaynak: İHA