Uluslararası Özel Yetenekliler Kongresi'ne Doğru

Kongre, 79 Nisan tarihleri arasında İstanbul'da gerçekleştirilecek TÜZDEV Genel Başkanı Tekden: 'Kongre, Türkiye için büyük fırsat anlamına geliyor. Uluslararası bazda dünyanın en büyük otoritelerini Türkiye'ye getiriyoruz''

Türkiye Üstün Zekalı ve Dahi Çocuklar Eğitim Vakfı (TÜZDEV) Genel Başkanı Kemal Tekden, Uluslararası Özel Yetenekliler Kongresi'nin Türkiye için büyük fırsat anlamına geldiğini belirterek, ''Uluslararası bazda dünyanın en büyük otoritelerini Türkiye'ye getiriyoruz.'' dedi.

Tekden, TÜZDEV tarafından 7-9 Nisan tarihleri arasında İstanbul'da düzenlenecek Uluslararası Özel Yetenekliler Kongresi'nin tanıtımı amacıyla gerçekleştirilen toplantıda yaptığı konuşmada, TÜZDEV'in 4 yıl önce kurulduğunu ve bu süre içinde çok sayıda faaliyet gerçekleştirdiğini söyledi.

TÜZDEV'in 7-9 Nisan tarihleri arasında Şişli Grand Cevahir Hotel ve Kongre Merkezinde Uluslararası Özel Yetenekliler Kongresi düzenleyeceğini belirten Tekden, şunları kaydetti:

'Üstün yetenekli çocuklar bilgi açlığı çeken, bilime ilgisi olan çocuklardır. Sürekli sorgulama içerisinde oldukları için daima bilgi açlığını sorularla gidermeye çalışıyorlar. Çevresindeki insanlar eğer bu çocuklara gereken ilgiyi gösterir, onları anlarlarsa mutlu oluyorlar. Vakfın bir gayesi de bu çocukları anlamaktır. Bu yüzden vakıf olarak çalışmalarımızı Türkiye genelinde yaymayı amaçlıyoruz. Düzenleyeceğimiz kongre de bunun bir başlangıcı olacak. Uluslararası Özel Yetenekliler Kongresi Türkiye için büyük fırsat anlamına geliyor. Uluslararası bazda dünyanın en büyük otoritelerini Türkiye'ye getiriyoruz. Kongreye çok sayıda bilim adamı katılacak. Kongrenin sosyal yönü de çok güçlü olacak.''

Tekden, çocukların aktif olarak kongrede birtakım aktiviteler yapacağını kaydederek, ''Aynı zamanda spor, sanat ve bilim camiasından katılımcılar olacak ve kendilerini ifade edecekler. Kendileri, yeteneklerinde nasıl zirveye ulaştıklarını bu kongrede paylaşacaklar. Bunun yanında kongreye Amerika Üstün Zekalılar Merkezi Dahiler Ulusal Araştırma Merkezi Başkanı Joseph Renzuli ve ABD İnsan Gelişimi ve Öğrenimi Enstitüsü İcra İcra Direktörü Thomas Armstrog gibi önemli isimler de katılacak.'' diye konuştu.

Tekden, kongrenin Türkiye'de üstün yetenekler alanındaki eğitimin çok daha iyi anlaşılması ve gelişmesi anlamında önemli bir kazanç olacağını sözlerine ekledi.
Kaynak: AA