Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakan Yardımcısı Coşkunyürek Açıklaması

'Türkiye son 15 yılda herkesi kıskandıran ve heyecanlandıran büyük bir değişim ve kalkınma yaşadı. Bunu dost, düşman herkes kabul ediyor' 'Senegal, bizimle denizcilik, deniz ticareti, demir yolu ticareti, demir yolu hizmetleri ve iletişim üzerine bazı ikili anlaşmalar yapma talebinde bulundu. Biz de onun altyapısını hazırlıyoruz'

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakan Yardımcısı Yüksel Coşkunyürek, 'Türkiye son 15 yılda herkesi kıskandıran ve heyecanlandıran büyük bir değişim ve kalkınma yaşadı. Bunu dost, düşman herkes kabul ediyor.' dedi.

Bolu'nun Yeniçağa ilçesinde Öğretmenler Lokali'nde muhtarlar ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile bir araya gelen Coşkunyürek, Türk milletinin tarih yazan bir millet olduğunu söyledi.

Türkiye'nin çok zor günler geçirdiğini ama her seferinde bunlardan başarıyla çıktığını kaydeden Coşkunyürek, 'Yedi düvelle Kurtuluş Savaşında mücadele vermişiz. Belki şimdi 70 düvelle mücadele ediyoruz ama biz bunların da milletimizle beraber üstesinden geleceğimize inanıyoruz. Türkiye son 15 yılda herkesi kıskandıran ve heyecanlandıran büyük bir değişim ve kalkınma yaşadı. Bunu dost, düşman herkes kabul ediyor. Bizlere de bunları hem uluslararası toplantılarda hem de ülkemizde yaptığımız toplantılarda, aklıselim düşünen insanlar bu gelişmeyi, bu güzelliği bizlerle paylaşıyorlar.' diye konuştu.

Coşkunyürek, Türkiye'nin, sağlanan istikrarlı güven ortamında, AK Parti hükümetlerinin uyguladığı politikalarla hep ileriyi hedef alan uzun vadeli projeler ürettiğini belirterek, bu konuda tüm bakanlıkların ortaya koyduğu yeni projelerin, dost, düşman herkesin takdirini kazandığını ifade etti.

-'Senegal ile deniz ve demir yolu ticareti yapacağız'

Önceki gün Senegal Büyükelçisi'nin kendisini ziyaret ettiğini hatırlatan Coşkunyürek, 'Senegal, bizimle denizcilik, deniz ticareti, demir yolu ticareti, demir yolu hizmetleri ve iletişim üzerine bazı ikili anlaşmalar yapma talebinde bulundu. Senegal Cumhurbaşkanı görevlendirmiş. Biz de onun altyapısını hazırlıyoruz. Sayın Büyükelçinin bize aksettirdiği çok güzel şeyler oldu. Bizden çok daha referandumun önemini kavramışlar. Büyükelçinin, 'Türkiye bizim kalemiz. Bu son kaleyi korumak ve güçlü kılmak lazım' şeklinde bir ifadesi oldu.' diye konuştu.

Senegal'in büyük bir coğrafya olduğunu dile getiren Coşkunyürek, şunları kaydetti:

'Senegal, büyük bir ezilmiş kitle, büyük bir Müslüman coğrafyası. Türkiye'nin bu 15 yıldaki başarısından, güçlü olmasından heyecan duyuyorlar. Onlar da kendi ülkelerinde çalışmalarını daha da zenginleştiriyorlar, güzelleştiriyorlar. Bu heyecana ortak oluyorlar. Onun için bizim üzerimizdeki yük sadece ülkemizle sınırlı değil. Geniş bir coğrafyayı da ilgilendiren bir sorumluluğumuz var. O sorumluluktan dolayı da yükümüz çok daha fazla.'

Türkiye'nin başaramama gibi bir lüksü olmadığına dikkati çeken Coşkunyürek, 'Biz ülke olarak başarmak zorundayız. Başarılı olmak zorundayız. Bu ülkeyi güçlü kılmak zorundayız. Dünyanın ilk 10 ülkesi arasında olmak zorundayız. Bu hedefte çalışıp, gayret göstermeliyiz.' ifadesini kullandı.

Toplantının ardından Coşkunyürek, ilçede ziyaretlerde bulundu, Yeniçağa Gölü'nü gezdi.

Kaynak: AA