TİKA'dan Azerbaycanlı Heyete Eğitim Programı

Azerbaycan Kültür ve Turizm Bakanlığı personeli için tecrübe paylaşımı programı düzenlendi.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) kültürel, tarihi ve mimari mirasın korunmasına ilişkin düzenlenen tecrübe paylaşımı programında, Türkiye'nin faaliyet ve projelerini Azerbaycanlı heyete aktardı.

TİKA'dan yapılan açıklamaya göre,Türkiye'de düzenlenen programa, Azerbaycan Kültür ve Turizm Bakanlığı uzman heyeti katıldı.

Azerbaycan'da kültürel varlıkların korunması ve restorasyonundan sorumlu enstitüde görev yapan 4 kişilik heyete, Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığının kültürel, tarihi ve mimari mirasın korunması konularındaki tecrübeleri aktarıldı.

Tarihi ve kültürel mirasın korunmasının yanı sıra restorasyon projelerinin hazırlanmasına ilişkin konularının da ele alındığı bir haftalık eğitime katılan heyet üyeleri, atölye ve araştırma laboratuvarının çalışmaları, anıtların korunması ve kullanımı alanında ilgili kurumların faaliyetlerini yakından inceledi.

Azerbaycanlı heyet, Röleve ve Anıtlar Müdürlüğü ile İstanbul Restorasyon ve Konservasyon Merkez Laboratuvar Müdürlüğünün faaliyetleri ve tarihi mirasın depremlere karşı korunması için yapılan çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Heyet ayrıca, Topkapı Sarayı, Türk ve İslam Eserleri Müzesi ve İstanbul Arkeoloji Müzesi'ni gezerek, son yapılan restorasyon çalışmalarına ilişkin incelemelerde bulundu.

Kaynak: AA