Teröre Kurban Verdikleri 'Can'larını Arıyorlar

Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında özgürleştirilen Halep'in Bab ilçesinde terör örgütü DEAŞ'ın halka yaptığı eziyetin izleri ortaya çıktı Bab halkı, örgütün canlı kalkan olarak kullandığı yakınlarının cenazelerini molozlar arasında arıyor Kız kardeşi ve yeğenlerini arayan Mustafa: 'Teröristler kendilerini korumak için sivil bazı insanları bu binaya doldurdular. Kendileri de aralarında yaşamaya çalıştı' Enkazlarda ceset arayan Bab halkından Muhammed: 'Evimizi, işimizi ve canlarımızı aldılar'

KEREM KOCALAR - Kontrolünde bulundurduğu bölgelerde sık sık işkence görüntüleriyle hafızalarda yer edinen terör örgütü DEAŞ'ın çirkin yüzü, Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında özgürleştirilen Halep'in Bab ilçesinde, halka yapılan eziyetlerle bir kez daha ortaya çıktı.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) desteğiyle Özgür Suriye Ordusunca (ÖSO) terör örgütü DEAŞ'ın 3 yıllık varlığına son verilen Bab'da hayatın normalleştirilmesi için iyileştirme çalışmaları yapılıyor. Üstyapının büyük bölümüne zarar veren terör örgütü mensupları, ilçeyi adeta harabeye çevirdi.

Terör unsurlarının bölgeden uzaklaştırılmasının ardından Bab halkı, birçok duyguyu da bir arada yaşadı. Evlerinin yıkılmasına üzülen Bablılar, özgürlüğü ve teröristlerden kurtulmanın sevincini yaşarken enkaz arasında yakınlarına ait cesetlerini aramanın burukluğunu içlerinde hissediyor.

Bab'daki birçok kişide kötü anılar bırakan DEAŞ'ın çirkin yüzü, Fırat Kalkanı Harekatı'nın sembolü haline gelen Cerablus'ta olduğu gibi Bab'da da kendini gösterdi. İlçenin normalleşmesiyle birlikte Bab Meclisince gönderilen iş makineleri, enkazları kaldırmaya başladı.

Bab halkı, bir yandan da uzun zamandır haber alamadıkları yakınlarını arıyor. Çaresizce yakınlarının cenazelerini enkazlarda arayan ve en azından bir mezarları olmasını isteyen Bab halkı, terör unsurlarının Bab'da çok sayıda insanın ölümüne neden olduğunu dile getiriyor.

- 'Bunlar acımasızca Bab'daki herkesi canlı kalkan olarak kullandı'

Molozlar arasında kız kardeşi ve 2 yeğenini arayan Mahmud Mustafa, AA muhabirine yaptığı açıklamada, terör örgütünü bölgeye ciddi zararlar verdiğini ve kendilerine zor günler yaşattığını söyledi.

Teröristlerin bölgedeki çok sayıda sivilin ölümüne neden olduğunu ifade eden Mustafa, 'Teröristler kendilerini korumak için bazı sivilleri bu binaya doldurdu. Kendileri de aralarında yaşamaya çalıştı. Bunlar acımasızca Bab'daki herkesi canlı kalkan olarak kullandı.' dedi.

Yakınlarının cesedine ulaşıp mezar yaptırmak istediğini anlatan Mustafa, Türkiye'de bölgenin özgürleştirilmesi için verdiği katkılardan dolayı teşekkür etti.

Enkaz arama çalışmalarına destek veren Yusuf Muhammed de terör örgütünü lanetleyerek şöyle konuştu:

'Evimizi, işimizi ve canlarımızı aldılar. Bu pis adamları Allah'a havale ediyorum. Ölen kardeşlerimiz gitti ama biliyorum Türkiye'deki dostlarımız sayesinde buraya daha güzel günler de gelecek. Benim boğazımı da kesseler bu canilerin yaptıklarını anlatmalıyım. Kimse bunlara inanmasın. Bunların Müslümanlıkla alakası yok. Allah onları helak etsin.'
Kaynak: AA