Şanlıurfa'da Eğitim Hizmetleri

Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürü Turan: 'Şanlıurfa'da 5 bin sözleşmeli öğretmen ve 5 bin derslik ihtiyacımız bulunuyor'.

Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan, kentte 5 bin sözleşmeli öğretmene, 5 bin de dersliğe ihtiyacın bulunduğunu belirtti.

Turan, Öğretmenevinde düzenlediği basın toplantısında, bu yıl gerçekleştirilmesi planlanan proje ve çalışmalara ilişkin bilgi verdi.

Kısa süre sonra sözleşmeli öğretmen alımının yapılacağını, sözleşmeli öğretmenlerin alımı için 8 ilde gerçekleştirilecek sınavın Şanlıurfa'da da yapılacağını dile getiren Turan, şunları kaydetti:

'Şanlıurfa'da 5 bin sözleşmeli öğretmen ve 5 bin derslik ihtiyacımız bulunuyor. 5 bin sözleşmeli öğretmenden 6 yıl boyunca faydalanabiliriz. Kentimizde gelen ve giden öğretmen dengesizliği var. Bu sorunu çözmemiz gerekiyor. Alt yapıyla ilgili sıkıntılarımız var. Şanlıurfa'da 17 bin dersliğimiz var ama yetmiyor. Müdürlük olarak bütçemizi valilik ve bakanlık desteğiyle artırmamız gerekiyor. Şanlıurfa, bütçe olarak en az İstanbul kadar da destek alıyor ama Türkiye'nin en genç nüfusuna sahibimiz. Artan nüfusu yük olarak değil, değer olarak görüyoruz.'

Mesleki eğitime de önem vereceklerini ifade eden Turan, bu kapsamda gelecek yıl 2 proje meslek lisesi açmayı planladıklarını kaydetti.

Turan, gelecek yıldan itibaren ilkokul 3. sınıf öğrencilerinin müfredatına 'Şanlıurfa' dersi koyarak, kentin tanıtımını teorik ve uygulamalı olarak da yapacaklarını dile getirdi.

Yapılan araştırmalarda başarıda yüzde 80 okul yönetimi ve öğretmenin etkili olduğunun bilindiğini vurgulayan Turan, bu kapsamda eğitimcilere yönelik çok ciddi bir çalışma programı yapmayı planladıklarını anlattı.

Kaynak: AA