Regaib Kandili

AK Parti Afyonkarahisar milletvekilleri Ali Özkaya ve Hatice Özkal ile AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, yarın idrak edilecek Regaib Kandili dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Milletvekili Özkaya, mesajında, mübarek üç ayların müjdecisi Regaip Kandili'nin tüm İslam alemine ve insanlığa hayırlar getirmesini diledi.

Özkaya, şöyle devam etti:

'Mübarek gün ve geceler, kendimizi yenilememiz, geçmişimizi muhasebe etmemiz, geleceğimizi planlama ve ümitlerimizi tazelememiz için büyük bir fırsattır. Regaib Kandili Allah'ın insanlara lütuf ve inayetinin bol bol ihsan edildiği özel bir gecedir. Bütün İslam alemi için iyi bir fırsat olan bu geceyi çok iyi değerlendirmeliyiz. Tüm İslam Aleminin Regaib kandilini ve üç aylarının tebrik ediyor, Bu gecenin barış, huzur ve kardeşlik duygularının güçlenmesine vesile olmasını dileyerek daha nice kandillere kavuşmayı Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum.'

Milletvekili Özkal ise, mesajında, Regaip Kandili'nin üç ayların manevi iklimine girildiğinin habercisi olduğunu ifade etti.

Toplumu birlik beraberlik kardeşlik ve dayanışma içinde tutan, saygı ve sevgi temelinde insanları birleştiren önemli günlerin kandiller olduğunu aktaran Özkal, şunları kaydetti:

'Kardeşliğin, çıkarsız, saygı ve sevginin yaşandığı günlerdir. Gerçekten dini bayramlar, insanlar arasında kaynaşmanın, dostlukları ve ahbaplıkları ilerletmenin bir yolu olarak belli bir öneme sahip oldukları gibi, dini his ve şuurun sosyal hayatta tazelenmesinin de bir vesilesidir. Bu günler sosyal dayanışma ve barış şuurunun fertlere kuvvetle hakim olduğu günlerdir.'

AK Parti İl Başkanı Yurdunuseven de, Recep, Şaban ve Ramazan aylarının, bir rahmet pınarı ve şifa kaynağı olduğunu ifade etti.

Bu ayların, Regaib, Miraç, Berat ve Kadir gecelerini içinde barındırdığını anımsatan Yurdunuseven, 'Gecesi ve gündüzüyle bu zaman dilimi, Müslümanlar için nefis muhasebesi, farzlara özen gösterme, nafilelere ağırlık verme ve suçtan ve günahtan arınma günleridir. Geleneğimizde üç aylar diye klasikleşmiş bu gün ve geceler, kulun Rabbine daha fazla yakınlaştığı ve yardımlaşma duygularının zirveye yükseldiği kardeşlik ve hoşgörü vakitleridir. Bu mübarek gün ve gecelerin şehrimize, ülkemize ve tüm İslam âlemine rahmet, bereket ve huzura vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA