Diyanet'ten Görme Engellilere Özel Kur'an-I Kerim

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından görme engellilerin kullandığı Braille alfabesinde bastırılan Kur’an-ı Kerim, görme engellilere ücretsiz olarak dağıtılıyor.

Diyanet'ten Görme Engellilere Özel Kur'an-I Kerim
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Braille alfabesinde hazırlanan ve 6 ciltten oluşan Kur’an-ı Kerim, hem yurt içinden hem de yurt dışından talep eden görme engelli vatandaşlara ücretsiz olarak gönderiliyor. Görme engelliler için hazırlanan Kur’an-ı Kerim hakkında bilgi veren Diyanet İşleri Başkanlığı Basılı Yayınlar Daire Başkanı Yunus Akkaya, “Diyanet İşleri Başkanlığımızın toplumun bütün kesimlerine yönelik dini konularda aydınlatma görevi var. Görme engelli kardeşlerimizin dini ihtiyaçlarını karşılamak da başkanlığımızın görevi. Görme engelli kardeşlerimiz Kur’an-ı Kerim ve dini eserlerin kendi okudukları alfabe ile yayınlanması noktasında bizden talepte bulundular. Bunun üzerine görme engelli kardeşlerimiz için özel bir grup oluşturduk. Kendilerinden de bir grup görme engelli kardeşimizi Diyanet İşleri Başkanlığına davet ederek, toplantı yaptık. Tamamen onların beklentilerine uygun olarak, kaliteli kâğıt kullanarak bir Kur’an-ı Kerim hazırladık. İnceleme kurulumuzda kendileri bizzat okudular, hatalardan da arındırdık ve görme engelli kardeşlerimizin istifadesine sunduk. Yaklaşık bin civarında yayınladık. Görme engelli kardeşlerimiz bize ulaşıyorlar, bizden talepte bulunuyorlar. Biz de kendi adreslerine ücretsiz olarak gönderiyoruz. Görme engelli kardeşlerimiz başkanlığımızın bu yayınından çok memnun kaldı. Biz her sene belli sayılarda yayınlıyoruz. Talep eden görme engelli kardeşlerimize de Kur’an-ı Kerim’i ücretsiz olarak ulaştırıyoruz” ifadelerini kullandı.

Hem yurt içinden hem de yurt dışından taleplerin olduğunun altını çizen Akkaya, “Özellikle Almanya’dan bize ulaşanlar oluyor. Onlara da elimizden geldiği kadar bu güzel eseri ulaştırmaya çalışıyoruz. Talep dilekçesi veriyorlar, ücretiz olarak kendilerine gönderebiliyoruz” şeklinde konuştu.

“Hem kağıdı hem baskısı özenle hazırlandı” diyen Akkaya, Kur’an-ı Kerim’in 6 ciltten oluştuğunu belirtti.

Hazırlık aşamasını anlatan Akkaya, “Yaklaşık 1 yıllık bir çalışmanın ürünü. Başka ülkelerde yapılan hataları, baskıları değerlendirdik ve kolay şekilde okuyabilecekleri Kur’an-ı Kerim hazırladık. Diyanet İşleri Başkanlığı olarak toplumun tüm kesimlerinin hizmetindeyiz. Engelli kardeşlerimize öncelik tanıyoruz ve onlara hizmet etmenin sevincini yaşıyoruz. Geri dönüşümler çok olumlu. Bizlere mail ve mesajla ulaşarak teşekkürler ediyorlar” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA