Otizm Ve Spor Festivali Adana'da Başlıyor

Adana’da 2 Nisan Pazar günü gerçekleştirilecek 3. Otizm ve Spor Festivali’nde otizmli Caner Serin ve alternatif rock grubu maNga konser verecek.

Otizm Ve Spor Festivali Adana'da Başlıyor
Otizmle Barış Derneği, Seyhan Nehri kıyısında bir mekanda düzenlenen toplantıda 3. Otizm ve Spor Festivali’nin tanıtımını yaptı.

Dernek Başkanı Dursun İzgi, otizmin eksiklik değil farklılık olduğunu belirterek, otizmin sosyal etkileşime ve iletişime zarar veren, beyin gelişimini engelleyen nörobiyolojik bir bozukluk olduğunu kaydetti.

Erken tanı, eğitim ve aileye doğru danışmanlık verildiğinde otizmli bireyin bağımsız yaşayabilme düzeyine geldiğini hatırlatan İzgi, Türkiye’de hala otizmli bireylerin çoğunluğunun zihinsel engelli olduğu düşüncesinin hakim olmasından yakındı.

İzgi, 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü ile başlayan süreçte nisan ayı boyunca farkındalık oluşturma adına çalışmalar yapacaklarını belirterek, “Bizimle iletişim halinde olan ve iletişime geçecek olan ailelerimize yönelik başlattığımız otizmin belirtileri, bireye özel yol haritası çıkarmak, ayrıntılı değerlendirme ve yapılması gerekenler, doktor görüşleri, eğitim, eğitim planlamasının önemi ve öncelikleri gibi konular dernek faaliyet programlarımız arasındadır. Otizm ve Spor Festivali de en kapsamlı çalışmalarımızdan bir tanesidir. Elbette dünyada otizm farkındalığı oluşturulması adına çeşitli etkinlik ve çalışmalar sürdürülmektedir. Fakat bu çalışmamız eğitimin ve birçok terapi yöntemlerinin önemini vurgulayan, içerisinde barındırdığı bu özellikle dünyada otizmli bireylere yönelik yapılan en kapsamlı festival olma özelliğine sahiptir” şeklinde konuştu.

Otizmle Barış Derneği olarak bütün engel gruplarının farkında ve yanlarında olduklarını da sözlerine ekleyen Dursun İzgi, otizmli çocukları yoğunlaştırılmış eğitimlerle en hızlı şekilde topluma kazandırmak için Eğitim ve Yaşam Köyü kurmayı hedeflediklerini anlattı.

2 Nisan Pazar günü saat 11.00’de Merkez Park’ta başlayacak festivalde gün boyu etkinlikler düzenlenecek. Festival konserleri, 17.30’da otizmli Caner Serin’in gitar ve piyano dinletisiyle başlayacak, akabinde düzenlenecek alternatif rock grubu maNga konseriyle son bulacak.
Kaynak: İHA