Ortaca'da Minikler Şampiyonluk İçin Mücadele Ediyor

Muğla’nın Ortaca ilçesinde bu yıl 2’ncisi düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Futbol Turnuvası başladı.

Ortaca'da Minikler Şampiyonluk İçin Mücadele Ediyor
Ortaca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından çocuk oyunları şenlikleri kapsamında, Ortaca Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğünün katkıları ile düzenlenen turnuvanın organizasyonu yapan Şehit Piyade Asteğmen Ünal Daka İlkokulu Müdürü Önder Aktaş, turnuvayı gelecek yıl ilçeler arası bir statüye yükseltmek istediklerini dile getirdi.

Turnuvanın açılış vuruşunu yapan Ortaca Kaymakamı Fatih Ürkmezer, amaçlarının çocukların sporla iç içe bir hayat sürmesini sağlamak olduğunu vurguladı.

Ortaca’nın turizm ve ticaret gibi alanların yanı sıra sportif faaliyetler açısından da uygun bir ilçe olduğunu dile getiren Kaymakam Ürkmezer, “ilçemizde düzenli olarak ulusal ve uluslararası sportif faaliyetler yapılıyor. İlçemizdeki sportif faaliyetleri kaymakamlık olarak destekliyoruz. Bu turnuva ile ilçemiz içindeki kaynaşmayı, birlikteliği ve sportif ruhu Fair-Play çerçevesi içinde yaygınlaştırmayı amaçlıyoruz.” diye konuştu.

10 okul takımının katıldığı yaklaşık 1 ay sürecek turnuva sonunda, şampiyonluğa ulaşan takıma 23 Nisan’da kupası takdim edilecek.

Turnuvanın açılış törenine, Ortaca Kaymakamı Fatih Ürkmezer’in yanı sıra Ortaca İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmet Hasgül, Ortaca Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Murat Sözgen, okul müdürleri ve öğrenci velileri katıldı.

Kaynak: İHA