Oğan'ın Katıldığı Etkinlik Öncesi Çıkan Kavga

Vali Yurtnaç: 'Saldırının mazur görülmesini onaylayan bir kelime asla sarf etmedim'.

Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, MHP'den ihraç edilen eski Iğdır Milletvekili Sinan Oğan’ın, katıldığı konferans öncesinde çıkan kavgaya ilişkin bir televizyon kanalına verdiği demeciyle ilgili kamuoyunun yanlış bilgilendirildiğini belirtti.

Vali Yurtnaç yaptığı yazılı açıklamada, basın yayın kuruluşları ve sosyal medyada Yozgat Valiliği ve şahsına yönelik gerçek dışı çeşitli yorumlar yapıldığını bildirdi.

Sinan Oğan'ın, Yozgat’ta 26 Mart Pazar günü kapalı salon toplantısına katıldığını anımsatan Yurtnaç, 'Salon dışında bulunan muhalif bir grupla istenmeyen üzücü olaylar yaşanmıştır. Bu amaçla kamuoyunun doğru bilgilerle bilgilendirilmesine ihtiyaç duyulmuştur. Öncelikle, hiçbir saldırı mazur görülemez. Hiçbir saldırı demokratik bir hak değildir.' ifadelerini kullandı.

Konuyla ilgili bir televizyon kanalına verdiği demecin yanlış aktarıldığını ifade eden Yurtnaç şunları kaydetti:

'Televizyona verdiğim demecin, sadece 'demokratik hak' ifadelerine yer verilerek sanki saldırının bir hak olduğu ve bunu onayladığım imajı oluşturularak kamuoyu yanlış bilgilendirilmiştir. Burada kastedilen, kavganın, saldırının demokratik hak değil, sözlü protestonun demokratik bir hak olduğudur. Bunun, her iki taraf için de benzer haklar olduğu ifade edilmiştir.

Saldırının mazur görülmesini onaylayan bir kelime asla sarf etmedim. Bu şekilde yorumlanarak basın yayın kuruluşlarınca yayınlanması art niyet göstergesidir. Protesto için olay yerine gelen grupla misafir grubun sözlü sataşmaları, küfürleşmeye ve saldırıya varınca güvenlik birimleri olaya müdahale etmişler ve bu arada 2 güvenlik görevlisi yaralanmıştır.

Olayların tırmanma ihtimaline karşı cep telefonu ile güvenlik amirleri ve ilgililerle bizatihi görüşülmüş ve olaylara derhal son verilmesi, referandum sürecinin meşruiyetine zarar verecek davranışlardan uzak durulması istenmiş ve sayın Oğan ve ekibinin misafirimiz olduğu, misafirimizin kılına dahi zarar gelmemesi konusunda gerekli uyarılar yapılmıştır. Akabinde protestocu grup alandan uzaklaşmıştır.'
Kaynak: AA