Muş Valisi Yavuz Açıklaması

'Devletin en önemli vazifesi kamu düzenini ve güvenliğini sağlamaktır. Artık bu şehirde hiç kimse hiç kimseyi korkutamayacak, başkasının canına, malına ve evladına kast edemeyecektir'

Muş Valisi Seddar Yavuz, 'Devletin en önemli vazifesi kamu düzenini ve güvenliğini sağlamaktır. Artık bu şehirde hiç kimse hiç kimseyi korkutamayacak, başkasının canına, malına ve evladına kast edemeyecektir.' dedi.

Ankara Keçiören Belediyesinin 'kardeş belediye'si olan Bulanık Belediyesine gönderdiği damperli kamyon ve çöp arabası törenle teslim edildi.

Bulanık Hükümet Konağı önünde düzenlenen törende konuşan Vali Yavuz, bölgenin çok acı çektiğini ve eziyet gördüğünü söyledi.

Terör örgütü PKK'nın asıl niyetinin bomba biriktirmek, insanları katletmek ve haraç toplamak olduğunu anlatan Yavuz, 'Devletin en önemli vazifesi kamu düzenini ve güvenliğini sağlamaktır. Artık bu şehirde hiç kimse hiç kimseyi korkutamayacak, başkasının canına, malına ve evladına kast edemeyecektir.' dedi.

Yavuz, Muş'un bir çok bölgesinde hala içme suyunun olmadığını ifade ederek, şöyle konuştu:

'20 yıl belediye görevini üstlenenler başka faaliyetlerde bulunacaklarına en asli ihtiyacı olan suyu size getirselerdi. Kanalizasyon sorununu çözseydiler, yolları yapsaydılar. Ama bunların amaçları hizmet etmek değil, onların amacı nifak tohumlarını ekmek ve küresel güçlerin oyuncakları olmaktır. Kardeşim, bu şehrin huzurunu bozdurmayacağız ki bu şehir kalkınsın. Zaten kardeşiz, kardeşliğimizi pekiştireceğiz. Bunun yolu Allah'ın ipine sarılmaktır.'

Hükümetin bölgedeki eksikleri gidermek için büyük bir hamle başlattığını anlatan Yavuz, sorunların kısa sürede çözüleceğini dile getirdi.

- 'Bizi seçmişsiniz biz size hizmet edeceğiz'

AK Parti Muş Milletvekili Mehmet Emin Şimşek ise 15 yıldır ülkeye hizmet etmeyi amaçlayan bir hükümetin olduğunu kaydetti.

Daha önce bölgede un, şeker ve sıvı yağ kuyrukları oluştuğunu anımsatan Şimşek, şu değerlendirmelerde bulundu:

'Ama hamdolsun bugün bunların tamamını aştık. Bu yıl ilimize yaklaşık 3 milyar yatırım geliyor. Bunda Bulanık'ın da çok ciddi payı var. İnşallah iyi hizmetler getireceğiz. Bu ülke 80 milyon bir bütündür. Rize, Ankara ve Erzurum ne ise Bulanık da odur. Hükümetimiz ve liderimiz çok güçlü. Bizi seçmişsiniz biz size hizmet edeceğiz. Ama önümüzde 16 Nisan'da bir referandum var. 16 Nisan bir seçim değil, bu bizim ve torunlarımızı ilgilendiren bir beka tercihidir. Dolayısıyla doğru tercihte bulunmamız gerekiyor. Anadolu halkı geleceğine sahip çıkıyor ve 16 Nisan'da gereğini yapacaktır. Bunu gören dış güçlere sancı girmiş. Bulanık tercihine karışması kimi ne ilgilendirir. Hele dış güçleri ne ilgilendirir. Bunlar dün de bizi sevmediler, bugün de sevmiyorlar. 100 yıldır elleri bizim yakamızdaydı ama şimdi bizim elimiz onların yakasında olacak. 16 Nisan bizim için çok önemli. Onun için inanıyorum Muş 'evet' tercihi yapacaktır.'

Konuşmaların ardından Bulanık Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hacı Arslan Uzan, Vali Yavuz'a 'fahri hemşehrilik beratı'nı verdi.

Vali Yavuz, Bulanık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca alınan bisikletleri başarılı öğrencilere dağıttı.

Törene, Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, Keçiören Belediye Başkan Yardımcısı Semih Kanıbir, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, kurum amirleri, mahalle ve köy muhtarları ile vatandaşlar katıldı.
Kaynak: AA