Muş'ta Kitap Okuma Etkinliği

Muş Alparslan Üniversitesi'nde (MŞÜ), 53. Kütüphaneler Haftası kapsamında kitap okuma etkinliği düzenledi.

MŞÜ Eğitim Fakültesi dersliklerinde 'Kitabını alda gel' projesi kapsamında düzenlenen etkinliğe öğrenciler, yoğun ilgi gösterdi.

Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, yaptığı açıklamada, toplumda kitap okuma alışkanlığı konusunda farkındalık yaratmak amacıyla bu etkinliği düzenlediklerini belirtti.

Rektör Polat, kitap okumanın insanların gelişiminde büyük rol oynadığını ve bu nedenle her yıl mart aynının son haftasının Kütüphaneler Haftası olarak kutlandığını söyledi.

Akademik ve idari personellerin yanı sıra öğrencilerin de desteğiyle kitaba ilginin arttırılması konusunda önemli bir etkinliğe imza attıklarını kaydeden Polat, şöyle konuştu:

'Üniversitemiz, akranları içerisinde en çok basılı kitaba sahip olan üniversitelerden bir tanesidir. Takriben 60 bin civarında basılı kitabımız var. 9 bin metrekare kapalı bir alanımız var ve son derece modern bir kütüphaneye sahibiz. Hem personelimize hem öğrencilerimize hem de Muş halkına açıktır. İstedikleri zaman gelebilirler. Bu konuda bizden özel talepleri olması durumunda karşılamaya hazırız.'

Kaynak: AA