Londra'daki Terör Saldırısı

Londra Belediye Başkanı Han 'Paris halkı terörizmin nasıl bir acı olduğunu çok iyi biliyor. Biz de teröristlerin başarılı olmasına asla izin vermeyeceğiz ve bu konuda kararlıyız'

Londra Belediye Başkanı Sadık Han, Paris halkının terörizmin nasıl bir acı olduğunu çok iyi bildiğine işaret ederek, 'Biz de teröristlerin başarılı olmasına asla izin vermeyeceğiz ve bu konuda kararlıyız.' dedi.

Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen hava kirliliği ile mücadele konulu toplantıda İngiltere Belediye Başkanı Han, Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo ve Seul Belediye Başkanı Park Won-soon otomobil üreticileriyle bir araya geldiler.

Toplantı sonrasında düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Han, 'Paris halkı terörizmin nasıl bir acı olduğunu çok iyi biliyor. Biz de teröristlerin başarılı olmasına asla izin vermeyeceğiz ve bu konuda kararlıyız. Londra ve Paris asla teröre asla boyun eğmeyecek.' diye konuştu.

İngiltere'nin Avrupa Birliğinden ayrılma sürecinin başladığını hatırlatan Han, 'İngiltere ne yazık ki AB'den ayrılacak. Ancak biz birlikte çalışmaya devam etmeliyiz. Sadece güvenlikte ve terörle mücadelede değil. Aynı zamanda eşitlik ve daha birçok sorunun çözümünde işbirliği yapmalıyız.' ifadelerini kullandı.

Hava kirliliği ile mücadelenin önemli bir sorumluluk olduğunu vurgulayan Han, Londra ve Paris Belediyelerinin dizel araçların yol açtığı kirliliğe karşı ortak bir çaba içerisinde olduğunu belirtti.

Hidalgo ise hava kirliliğinin dünyada her yıl 3 milyondan fazla insanın ölümüne sebep olduğuna işaret ederek, 'Şehirlerimizde kirliliğin temel sebebi yol trafiğidir. Büyük şehirlerin belediye başkanları olarak buna karşı harekete geçmek zorundayız.Benim sorunum arabalarla değil kirlilikle.' dedi.

Otomobil üreticileriyle işbirliği içinde olduklarını vurgulayan Hidalgo, 'Bizler belediye başkanları olarak diyalogdan yanayız. Otomobil üreticileri ve belediyeler arasında kazan-kazan ilişkisi olmalı. Yani hem atmosferdeki kirlilik sona ermeli hem de gerekli şeffaflık şartları sağlanarak otomobil günlük şehir hayatındaki yerini korumalı. Bu herkesin işine yarayacaktır.' diye konuştu.
Kaynak: AA