Kumluca'da 'Etkili Aile' Seminerleri Sona Erdi

Kumluca ilçesinde ailelere yönelik 'Etkili Aile Eğitimi Semineri' verildi.

Kumluca Belediyesi Konferans Salonu'nda, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleştirilen programa katılan Rehberlik ve Araştırma Merkezi (RAM) Müdürü Psikolojik Danışman Abdullah Kocabaşoğlu ve RAM Bölüm Başkanı Mahmut Avcı, 'Çocuk yetiştirmede aile tutumları ve davranış sorunlarıyla başetme sorunları' üzerine bilgi verdi.

Avcı, çocuklarda davranış bozukluklarının temelinde ailelerin çocuklar üzerindeki yanlış uygulama ve model olmalarından kaynaklandığını dile getirdi.

Yetişkinler gibi çocukların da ilgiye, anlayışa ve iletişime ihtiyaçları olduğunu ifade eden Avcı, bunların eksik veya yanlış yapılması neticesinde çocuklarda davranış bozukluklarının ortaya çıkabildiğini söyledi.

Özellikle küçük çocuklarda aile ortamını, çevreyi yeni keşfetme merakı ve aşırı ilgiye ihtiyaç duymalarından dolayı ailelerin sorunlar yaşayabildiğini anlatan Avcı, bu konularda ailelerin doğru davranışları gösterememeleri durumunda aile içi sorunların yaşanmasının kaçınılmaz olduğunu vurguladı.

Seminer sonunda Kumluca Kaymakamı Polat Kara, Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Girgin ve Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Falay, 4 hafta eğitim veren uzman psikolojik danışmanlara plaket verdi.

Seminerde ayrıca dört hafta süreyle etkili aile eğitimi seminerlerine katılan 124 aileye protokol üyeleri tarafından katılım belgesi sunuldu.

Kaynak: AA