Konya'dan Kısa Kısa

Seydişehir ilçesinde Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında en çok kitap okuyan öğrencilere ödülleri verildi.

Kaymakamlık makamında gerçekleşen ödül törenine ilçe Milli Eğitim Müdürü Tahir Kibar ve ödülü hak eden öğrenciler katıldı. Ödülleri Kaymakam Aydın Erdoğan tarafından verildi.

İlçedeki ilkokul, ortaokul, liseler ve yetişkinlerde kitap okuma yarışmasında ödül almayı hak eden öğrencilere Halk Kütüphanesi Müdürlüğünce ve ilçe Milli Eğitim Müdürlüğünce hazırlanan çeşitli ödüller verildi.

Ödül töreninde konuşan Kaymakam Erdoğan, kütüphaneler, bilim, kültür, sanat, edebiyat ve tarih gibi alanlarda bir çok bilgi ve belgenin saklı tutulduğu, toplumların kültür ve medeniyet birikimlerini barındıran geçmişten geleceğe önemli bir hazine olduğunu söyledi.

'Bilgiye önem veren, bilgiyi üreten ve kullanan toplumların ekonomik, siyasal ve toplumsal yönde güçlü oldukları görülmektedir' diyen Erdoğan, şöyle konuştu:

'Geleceğimizin aydınlık yarınları olan çocuklarımızın okuma alışkanlığını çocukluk döneminde kazanmaları elzemdir. Okuma alışkanlığı kazanan çocuklarımız gelecekte de bu alışkanlıklarını devam ettirecekler ve akademik yönden başarılı, genel kültür sahibi, ne istediğini bilen, dünyayı tanıyan bireyler olacaklardır. Bu duygu ve düşüncelerle 53. Kütüphane Haftasını kutluyor, kitap okuma alışkanlığı ile bilgiye ve öğrenmeye olan ilginin artmasını temenni ediyorum.'

- Down sendromlular için fidan dikildi

Necmettin Erbakan Üniversitesi Genç Tema Topluluğu tarafından down sendromuna dikkat çekmek amacıyla Kozagaç Tema ağaçlandırma sahasında 200 fidan toprakla buluştu.

Fidanlara +1 yazıları takılarak farkındalık yaratıldı.

NEÜ Genç Tema Topluluğu başkanı Fatma Büşra Akalın, down sendromlular adına fidan dikimi yapmaktan mutlu olduklarını söyledi.

İnsanların down sendromlu kişilere fırsat verildiğinde birçok işi başarabildiğini belirten Akalın, 'Bizler bu insanlarımıza her zaman saygı ve sevgi ile yaklaşıyoruz. Kaldı ki onlarda bizim gibi insan. Onlara değer verip toplumuza kazandırmalıyız. Genç tema olarak fidan dikip onların isimlerinin yaşatılmasını hedefledik. Bu amaçla da 200 fidanı toprakla buluşturduk. Fidanların yanına 41 yazıp farkındalık oluşturmak istedik. Fidanlar büyünce onlarında fidanları olacak.' diye konuştu.

- Beyşehir'de çocuk oyunları şenliği kupası töreni

Beyşehir ilçesinde, sona eren çocuk oyunları şenliğinde birinci gelen okullara kupaları düzenlenen törende verildi.

Beyşehir ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile ilçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü tarafından organize edilen 4. Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği sona erdi.

Şenlik kapsamında düzenlenen çocuk oyunu müsabakalarında 8 kategoride 87 okul takımı birinci olabilmek için mücadele verdi.

Beyşehir Kapalı Spor Salonundaki ödül töreninde, mendil kapmaca, kaleli yakan top müsabakalarında ilk üç dereceye giren okullara kupaları Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Şahiner tarafından verildi.

İlçe birincisi okulların 7-17 Nisan tarihleri arasında Beyşehir'de düzenlenecek bölge finallerinde mücadele etmeye hak kazandığı belirtildi.

Törene, Beyşehir ilçe Milli Eğitim Müdür Vekili Rüştü Beğendi, ilçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Mehmet Bayındır, kurum amirleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA