Kitap Okuma Etkinliğine Minikler Damga Vurdu

Balıkesir’de 53’üncü Kütüphane Haftası kutlamaları çerçevesinde, 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Meydanı’nda kitap okuma etkinliği gerçekleştirildi. Kitap okuma etkinliğinde 6 yaşındaki ana sınıfı öğrencileri yaptıkları tiyatro gösterisi ve okudukları şiirlerle güne damga vurdu.

Kitap Okuma Etkinliğine Minikler Damga Vurdu
Balıkesir’de 53’üncü Kütüphane Haftası renkli görüntüler oluşturdu. Minik öğrenciler kitaplardaki resimlere bakarak masal okumaya çalışırken, okudukları şiir ve gerçekleştirdikleri tiyatro gösterisi ile de izleyenleri büyüledi.

15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Meydanı’ndaki okuma etkinliği, minik öğrencilerin şiir okunması ve Çanakkale oratoryosu ile başladı.

Etkinlikle konuşan İl Halk Kütüphanesi Müdürü Orhan Onocak, "53. Kütüphaneler Haftası’nı kutluyoruz. Ana tema olarak Bakanlığımızın belirlediği yeni enformasyon ve kütüphaneler temel konulu bu kutlamayı değişik etkinliklerle kutluyoruz. Küçük çocuklarımızla, halkımızla şehrin meydanlarında kitap okuma etkinliği kutluyoruz. Renkli bir şekilde kütüphane haftasını kutluyoruz. Amacımız okuyucuları çoğaltarak kütüphane alışkanlığı kazandırmak. Kütüphaneleri büyüterek, geliştirerek halkımıza kitap okuma alışkanlığını kazandırmak, ülkemizi müessir medeniyetler üstüne çıkmak için tüm gayreti gösteriyoruz" dedi.

Balıkesir Vali Yardımcısı Bayram Ali Köse ise "Hiç bir yeteneği olmayan ama sadece okuma yazması olan insan alır kitabı eline arzın merkezine de iner, uzaya da gider, dünyanın öbür ucuna da gider ve kahraman da olur. Kendini telafi etmenin en güzel yanı okumaktır. Dinimizin ilk emri de oku. Okuyan pişman olmaz" dedi.

İl Kültür Turizm Müdürü Mutafa Çaltı da geleneksel hale getirilen okuma etkinliğinin 53’üncüsünü düzenlediklerini belirterek, "İstiyoruz ki gençlerimiz, çocuklarımız ve halkımız kitap okusun. Kitap okumanın yeri olmasın. Doğal ortamlarda kitap okunabileceğini anlatmak istiyoruz. Sadece evde veya okulda değil her yerde kitap okunabilir. Bunu göstermek için bu etkinliği düzenliyoruz" şeklinde konuştu.

Kitap okuma etkinliğine Balıkesir Vali Yardımcısı Bayram Ali Köse, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çaltı, Balıkesir İl Halk Kütüphanesi Müdürü Orhan Onacak ile çok sayıda öğrenci ve vatandaş katıldı.

Kaynak: İHA