Kalkınma Bakanı Elvan, Mersin'de Açıklaması

'Ben bile bakan olarak bıktım artık. Bürokrasiyle uğraşmak o kadar zor bir şey ki. Düşünün bir işletme açacaksınız bir bakanlıktan izin alıyorsunuz bir başka bakanlığa, oradan gidiyorsunuz bir başka bakanlığa. Bir bakmışınız 23 yıl geçmiş. Halbuki bunun 12 ayda halledilmesi lazım' 'Dünyanın bir numaralı havalimanını yapıyoruz. Elbette rahatsız olacaklar. Elbette Frankfurt, Orly, Heathrow havaalanları etkilenecek. Artık havacılıkta Türkiye ve İstanbul dünyanın merkezi olacak. Rahatsızlar. Şimdi dünyanın rahatsız olduğu bir projede ey Kılıçdaroğlu, sana sesleniyorum; Niye rahatsız olursun?'

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, bürokratik engellerin ticari hayatta yarattığı sıkıntılara ilişkin, 'Ben bile bakan olarak bıktım artık. Bürokrasiyle uğraşmak o kadar zor bir şey ki. Düşünün bir işletme açacaksınız bir bakanlıktan izin alıyorsunuz bir başka bakanlığa, oradan gidiyorsunuz bir başka bakanlığa. Bir bakmışınız 2-3 yıl geçmiş. Halbuki bunun 1-2 ayda halledilmesi lazım.' dedi.

Elvan, merkez Akdeniz ilçesindeki Tırmıl Sanayi Sitesinde otobüs üzerinden esnafa hitap ederken,Türkiye'nin çok önemli bir süreçten geçtiğini belirtti ve 16 Nisan'da yapılacak halk oylaması için vatandaşların huzuruna geldiklerini söyledi.

AK Parti ve MHP olarak Türkiye'nin bekası, bir anlamda geleceğin teminat altına alınması için birlikte yola çıktıklarını dile getiren Elvan, şöyle devam etti:

'Bir taraftan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan diğer taraftan Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım ve MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli, yoğun bir şekilde il il, ilçe ilçe dolaşıp neden 'Evet' dememiz gerektiğini anlatıyorlar. Ben de sizlere burada neden böyle bir anayasa değişikliğine ihtiyaç duyduk anlatayım. Dünya öyle bir süreçten geçiyor ki bir anlamda yeniden şekilleniyor. Eğer güçlü hükümetiniz, gücünüz yoksa ne yaparsanız yapın boşuna. Güçlü olmak zorundasınız. Güçlüyseniz masada yumruğunuzu vurabilirsiniz ama gücünüz yoksa hem içeride hem de dışarıda başarılı olabilmeniz mümkün değil.'

Elvan, şimdi güçlü bir AK Parti hükümeti olduğunu, ancak geleceği düşünmek zorunda olduklarını söyledi. Zayıf hükümetler, koalisyonlar gibi kısır çekişmelerle ülkeyi heba etmek istemediklerini vurgulayan Elvan, '7 Haziran seçimlerini düşünün. Biz tek başımıza iktidara gelemedik. 4-5 ay koalisyon görüşmeleri sürdü. Netice alınamadı. Yeni dönemde siz ne derseniz o olacak. Hükümeti doğrudan halk belirleyecek. Her hükümet yüzde 50'nin üzerinde oy almak zorunda. 15 yıldan beri iktidarız. Bizim en son yüzde 49,5'lik oy oranımız var. Artık her iktidara gelecek olan hükümet yüzde 50'nin üzerinde oy almak zorunda. Bu halkın uzlaşmasını, kenetlenmesini getirecek.' dedi.

- 'Bürokrasiyle uğraşmak o kadar zor bir şey ki'

Bürokratik engellerin ticari hayatta yarattığı sıkıntılara değinen Elvan, eskiden bir sanayi sitesinin kurulmasının 4-5 yıl aldığını anlattı. Elvan, şunları söyledi:

'Bir organize sanayi bölgesi kurmak istiyorsunuz 4-5 yılda kurabiliyorsunuz. Nedir problem? Bürokrasi. Bizim artık bürokratik engellerden kurtulmamız lazım. Bürokrasiden şikayet etmeyeniniz var mı? Devlet dairesine gidiyorsunuz şikayet ediyorsunuz. Oraya gidiyorsunuz 'İşimiz yapılmadı' diyorsunuz. İşte artık buna son vermek istiyoruz. Ben bile bakan olarak bıktım artık. Bürokrasiyle uğraşmak o kadar zor bir şey ki. Düşünün bir işletme açacaksınız bir bakanlıktan izin alıyorsunuz bir başka bakanlığa, oradan gidiyorsunuz bir başka bakanlığa. Bir bakmışınız 2-3 yıl geçmiş. Halbuki bunun 1-2 ayda halledilmesi lazım. İşte yeni sistemde yürütmeye verilen yetkiyle gerekirse 3 bakanlığın müsteşarı bir araya gelip aynı gün sorunu çözecekler. Biz bu bürokratik engellerden kurtulmak istiyoruz. Artık yatırımlar, üretim, ihracat, istihdam için hızla hareket etmek zorundayız.'

- 'FETÖ ve PKK, 'hayır kampanyası' yürütüyorsa düşünmeniz lazım'

Elvan, FETÖ ve bölücü terör örgütü PKK'nın Avrupa'da gece gündüz 'hayır kampanyası' yürüttüğünü belirtti.

Bakan Elvan, 'FETÖ ve PKK hayır kampanyası yürütüyorsa düşünmeniz lazım. Acaba Avrupa niye hayır kampanyası yürütüyor diye sormanız lazım. Acaba niye PKK hayır kampanyası yürütüyor diye sormanız lazım. Her bir hayır oyu verecek olan kardeşimizin oyuna saygı duyarım ama bu soruyu onlara da sormamız lazım. Onların cevabını da görmemiz lazım. Niye PKK, FETÖ 'Hayır' diyor? Niye Avrupa 'Hayır' diyor. Televizyonlarında yayınlar yapıyorlar.' diye konuştu.

Elvan, İsviçre'de açılan pankarta değinirken de şunları kaydetti:

'İsviçre'de Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın resmini koyuyorlar, yanına da bir silah koydular. Cumhurbaşkanımızı öldürmek istediklerini ifade ediyorlar. Sen kendi işine bak kardeşim. Sen Avrupa'ysan oradaki halkla uğraş, oraya bak. Sen bizim işimize karışamazsın. Bu ülkenin halkı ne karar verirse o olacaktır. Biz halkımızın ne söylediğine her zaman riayet ederiz ve saygı duyarız ama sen Avrupa olarak kalkıp hayır kampanyası yürütme. Sana ne? Sen ne oluyorsun. Bizim güçlenmemizden, büyümemizden rahatsızlar. Bizim 3. havalimanımızdan, açmış olduğumuz otoyollardan, hızlı trenlerden bu büyük yatırımlardan, mega projelerden rahatsızlar ama Allah'ın izniyle Türkiye'nin geleceği ve bekası için 'Evet' diyeceğiz.'

- 'Kılıçdaroğlu, 7 kere seçime girdi 7'sinde de mağlup oldu'

Bakan Elvan, her geçen gün 'Evet' oylarının arttığını belirterek, 'Hayır' oylarının Avrupa'yı sevindireceğini vurguladı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Ben yüzde 25'in üzerine çıkamazsam, oyumu artıramazsam genel başkanlığı bırakacağım.' dediğini söyleyen Elvan, şöyle konuştu:

'Bıraktı mı? Bırakmadı. 7 kere seçime girdi 7'sinde de mağlup oldu. Şimdi biz demokrasi, milletin geleceği yönünde ne zaman adım atsak hep karşısında durdu. Dünyanın en büyük havalimanını yapıyoruz günlerce Meclisi oyaladılar 3. havalimanının yapılmaması için günlerce Meclis'te konuştular. 3. havalimanının zararlarından bahsettiler. O havalimanının yapılamayacağını, yapılmasına izin vermeyeceklerini söylediler. Memleket için yapıyoruz. Şu anda 30 bin işçi ve binlerce iş makinesi o havalimanında çalışıyor. Yılda 150 milyon yolcu kapasitesine sahip olan, dünyanın bir numaralı havalimanını yapıyoruz. Elbette rahatsız olacaklar. Elbette Frankfurt, Orly, Heathrow havaalanları etkilenecek. Artık havacılıkta Türkiye ve İstanbul dünyanın merkezi olacak. Rahatsızlar. Şimdi dünyanın rahatsız olduğu bir projede ey Kılıçdaroğlu, sana sesleniyorum; Niye rahatsız olursun. Niye? Köprü yapıyoruz, otoyol yapıyoruz 'Hayır' diyorlar. Bunlar istiyorlar ki yatırım, ihracat yapılmasın, ülke kalkınmasın. Biz küçük bir ülke olarak kalalım. Eğer sen böyle kalırsan birileri de sana talimat verir o talimatla iş yapmaya kalkarsın ama biz bugüne kadar doğru bildiğimiz, vatandaşımız için doğru olan neyse o kararı verdik. Kimsenin kararını, telkinini dikkate almadık. Milletimiz için yapılması gereken iyi şey ne varsa onu yaptık.'

Elvan, daha sonra sanayi esnafını dükkanlarında ziyaret ederek destek istedi.

Kaynak: AA