Kadın Modasının Kalbi İstfest'te Atacak

Kadına yönelik ürünlerden söyleşilere, sosyal sorumluluk etkinliklerinden gezi çekilişlerine kadar dolu dolu geçecek İstanbul ModaTasarım Festivali ve Alışveriş Şenliği, 1215 Nisan'da Sirkeci Garı'nda gerçekleştirilecek Festivale 250 bin ziyaretçinin katılımı bekleniyor ÖNSİAD Başkanı Erdoğmuş: 'Festival ekonomiyi destekleme, algı operasyonlarını yıkma, millete bir heyecan verme, korkan, ürken bir halk mantığından ziyade meydanlarda alışverişini, ticaretini yapan, ülkeye huzur pompalayan bir anlayışı getirmiş oluyor' 'Sokaklarda rahat geziyoruz, alışverişimizi yapıyoruz. Bunların hiçbirine itibar etmeyin. Bu ülke güvenli bir ülke. Almanya, İngiltere'de ne kadar risk varsa Türkiye'de de o kadar var'

ELİF FERHAN YEŞİLYURT - Kadına yönelik ürünlerden söyleşilere, sosyal sorumluluk etkinliklerinden gezi çekilişlerine kadar dolu dolu geçecek İstanbul Moda-Tasarım Festivali ve Alışveriş Şenliği (IstFest), 12 Nisan ile 15 Nisan tarihleri arasında Sirkeci Garı'nda gerçekleştirilecek.

Festivali düzenleyen Önder İş Dünyası Sanayici ve İşadamları Derneğinin (ÖNSİAD) Başkanı Rasim Erdoğmuş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, IstFest kapsamında kadına yönelik ürünlerin bulunacağını belirterek, otizm ve down sendromlu çocuklara ilişkin sosyal sorumluluk çalışmalarının da yapılacağını kaydetti.

Bu etkinliğin, Türkiye'nin üzerinde oluşturulmaya çalışan algı operasyonlarını da yıkmaya dönük olduğunu ifade eden Erdoğmuş, şunları söyledi:

'Festivalimiz hem toplumumuza moral verme, iş dünyası üzerinde oluşturulmaya çalışan olumsuzlukları giderme hem de iç pazarımızda bir heyecan yaratmaya yönelik bir çalışma. Burada tekstil sektöründe önde gelen markaları bir araya getirerek pazar oluşturma çabası adına iş kadınları komisyonumuzun hazırladığı bir projedir. Festivalde 100'e yakın marka olacak. Etkinlik kapsamında söyleşiler, yazarlar ve sanatçılar da olacak. İş dünyasının birçok sivil toplum örgütü bu çalışma içerisinde bulunacak. Moda sektörünün önde gelen isimleri katılımcı firmaları ziyaret edecek. Etkinlik kapsamında umre, Balkan turu, Türkiye'nin bazı illerine yönelik çekilişler yapılacak. '

Erdoğmuş, festivale 250 bin ziyaretçi beklediklerini anlatarak, etkinliğin ekonomiye katkı sunacağına inandığını, bazı ürünlerde indirimlerin verilebileceğini, bazı markaların da yeni ürünlerinin lansmanını bu etkinlikte yapma imkanı bulacağını dile getirdi.

Türkiye'nin tasarım noktasında güçlü markalar oluşturmasının bir ihtiyaç olduğuna dikkati çeken Erdoğmuş, gelecek 5-10 yıllık süreçte bu konunun üzerinde durulup önemini önce iç pazara sonra da yurt dışına doğru anlatılabilirse sektörün güçlü markalarının Türkiye'den çıkarılabileceğini vurguladı.

- 'Algı operasyonlarını boşa çıkaracak çalışmalar yapmalıyız'

Erdoğmuş, tekstil sektörünün algı operasyonlarından etkilendiğine dikkati çekerek, 'Ülke, iş dünyası ve STK'lar olarak algı operasyonlarını boşa çıkaracak çalışmalar yapmamız gerekiyor. Bizim pazarda daha fazla söz sahibi olmamızı sağlayacak ve olumsuzluklardan direkt etkilenmemizi engelleyecek enstrümanlarla da bunu güçlendirmemiz gerekiyor.' diye konuştu.

Türkiye'nin son dönemlerde yaşadığı olumsuz süreçlerin ülke üzerinde oyun oynamaya çalışanların, manipülasyon yapmak isteyenlerin elini güçlendirdiğini anlatan Erdoğmuş, 'Yurt dışında yaşayan birçok kişi ile görüşüyoruz. Telefonla arayanlar var 'Türkiye'de ne oluyor? Kendinize oralarda dikkat edin' diyorlar. 'Ne oluyormuş Türkiye'de, hiçbir şey yok' diyorum. Sokaklarda rahat geziyoruz, alışverişimizi yapıyoruz. Bunların hiçbirine itibar etmeyin bu ülke güvenli bir ülke. Almanya'da, İngiltere'de ne kadar risk varsa Türkiye'de de o kadar var. Ülkemiz üzerinde yapılmak istenen ameliyatlara da destek vermeyin.' şeklinde konuştu.

Erdoğmuş, Türkiye'yi kaosların içerisine sokmak isteyenlere kesinlikle iş dünyası, STK, siyasetçiler, entelektüeller ve medyanın müsaade etmemesi gerektiğini dile getirdi.

Festival tarihinin Anayasa değişikliği halk oylaması öncesine denk gelmesine ilişkin soruya Erdoğmuş, şöyle yanıt verdi:

'Ben bu ülkenin artık, kaoslara, krizlere, yokluklara mahkum edilmesini kabullenemiyorum. Türkiye dünya konjonktüründe hak ettiği yerde değil. Üzerimizde oynanan bütün bu oyunların sebebi bizim dün büyük devlet ve millet olmamızdan kaynaklanıyor. Biz ülkemizin istikrarından, büyük devlet ve millet olmasından, bu ülkenin güçlü bağımsız bir ekonomiye sahip olmasından tarafız. Sonuç olarak buna 'evet' deniliyorsa o zaman 'evet' diyoruz. Festival ekonomiyi destekleme, algı operasyonlarını yıkma, millete bir heyecan verme, korkan, ürken bir halk mantığından ziyade meydanlarda alışverişini, ticaretini yapan, ülkeye huzur pompalayan bir anlayışı getirmiş oluyor. Ülkemizin karanlıklara mahkum edilmesine tahammül edemeyiz.'

- 'Festival tarihini özellikle halk oylamasından önceye ayarladık'

ÖNSİAD Kadın Girişimciler Komisyonu Başkanı Esra Sağlık ise Türkiye'de son zamanlarda kadın girişimcilerin büyük emeklerini gördüklerini belirterek, etkinlikte bu emeklerin ön plana çıkarılabilmesini amaçladıklarını kaydetti.

Sağlık, markaların dünya pazarındaki yerini daha da büyütmeyi amaçladıklarını aktararak, 'Aslında iç piyasadan daha çok dış piyasada sıkıntılar var. Dış piyasaya çalışan işletmecilerimiz iç piyasaya dönmeye başladı.' dedi.

Festival tarihini özellikle Anayasa değişikliği halk oylamasından önceye ayarladıklarını ifade eden Sağlık, 'Türkiye'de insanlar alışverişlerini yapıyor, eğlenceye gidiyor. Pazar günü de inşallah herkes oylarını kullanacak.' diye konuştu.

IstFest, 12 Nisan ile 15 Nisan tarihleri arasında Sirkeci Garı'nda gerçekleştirilecek.
Kaynak: AA