İzmir'in EXPO 2025'E Aday Olması

İZTO Başkanı Demirtaş: '2025 EXPO için İzmir'in tekrar bölgeyle birlikte aday gösterilmesi son derece sevindirici, elbette elimizden gelen desteği vereceğiz'.

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, İzmir'in 2025 yılında yapılacak EXPO'ya aday gösterilmesinin sevindirici olduğunu, ellerinden gelen desteği vereceklerini söyledi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin bugün açıkladığı adaylık kararıyla ilgili değerlendirme yapan Demirtaş, İzmir'in EXPO 2015 ve 2020 adayı olduğunu fakat kazanamadığını anımsattı.

Hükümetin Türkiye'nin adayı olarak tekrar İzmir'i bu dev organizasyona gösterdiğini kaydeden Demirtaş, '2025 EXPO için İzmir'in tekrar bölgeyle birlikte aday gösterilmesi son derece sevindirici, elbette elimizden gelen desteği vereceğiz. Bölge bazında EXPO adaylığı şu ana kadar yoktu, inşallah bu konuda EXPO kurulu onay verir. Hayırlı olmasını diliyorum.' dedi.

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar da bölge olarak başvurunun Uluslararası Sergiler Bürosu tarafından kabul edilmesini ümit ettiklerini belirterek, 'Bölge EXPO'su bir ilk olacak. Bu süreçte el ele vererek hep birlikte çalışacağız' diye konuştu.

Bakan Zeybekci, İzmir'de düzenlediği toplantıda EXPO'nun 2015 ve 2020 organizasyonlarına aday olan ancak kazanamayan İzmir'in 2025 yılında düzenlenecek EXPO için 'İzmir Ege EXPO' başlığı altında aday olmasının kararlaştırıldığını açıklamıştı.

Kaynak: AA