İzmir'deki Kayıp Kız

Kiraz ilçesinde, 102 gündür kendisinden haber alınamayan 14 yaşındaki lise öğrencisi kızı kaçırdığı iddiasıyla aranan zanlı tutuklandı.

İzmir'in Kiraz ilçesinde 102 gündür kendisinden haber alınamayan lise öğrencisi 14 yaşındaki kızı kaçırdığı iddiasıyla aranan şüpheli tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, Olgunlar Köyünde yaşayan ve kendisinden 16 Aralık'tan beri haber alınamayan Kiraz Sağlık Meslek lisesi 1. sınıf öğrencisi 14 yaşındaki E.S. ve kendisini kaçırdığı iddia edilen 22 yaşındaki H.A. avukatlarıyla Ödemiş Adliyesi'ne gelerek polise teslim oldu.

Kiraz İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne teslim edilen E.S'nin ifadesinde kendi isteğiyle kaçtığını söylediği öğrenildi. Genç kızın İzmir Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından koruma altına alındığı belirtildi.

Askerden yeni geldiği öğrenilen H.A. ise emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

- 'Bunlar hep cahillikten kaynaklanıyor'

E.S'nin babası Abdullah S, kızının iyi bir eğitim alması için mücadelesini sürdüreceğini söyledi. Bir süre E.S'nin psikolojik tedavi göreceğini daha sonra da eve döneceğini belirten Abdullah S, ''Ben okuyamadım. Çocuğum okusun istiyorum. Şimdi onun kafası çok karışık. Tedavisinin ardından her şey düzelecek. Bu Olgunlar köyüne örnek olacağız. Bunlar hep cahillikten kaynaklanıyor. Okusun da ev kadını olsa da fark etmez.'' diye konuştu.

Kaynak: AA