İlkokul Öğrencilerine Trafik Eğitimi

YOZGAT – Yerköy ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü, ilçede bulunan okul öncesi ve ilkokul öğrencilerine trafik eğitim kursu vermeye başladı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yavuz, yaptığı açıklamada öğrencilere eğitimi özel motorlu taşıt sürücüleri kurslarında görevli öğreticiler tarafından verildiğini söyledi.

Kara yolları Trafik Stratejisi ve Eylem Planı hükümleri gereğince okul öncesi ve ilkokul öğrencilerine yönelik trafik bilinci kazandırılması sorumluluğu Milli Eğitim Bakanlığına verildiğini anımsatan Yavuz, şöyle konuştu:

'Bu nedenle Sürücü Eğitimcileri Konfederasyonu ile Genel Müdürlüğümüz arasında protokol imzalanarak uygulamaya konulmuştur. Bu protokol ile ülkemizdeki resmi ve özel bütün okul öncesi ve ilkokul öğrencilerine trafik kuralları ile trafikte uyulması gereken davranışların neler olacağının öğretilmesi ve trafik bilincinin erken yaşlarda öğrencilerin zihinlerine yerleştirilmesi amaçlanmaktadır.'

Yavuz, verilecek trafik eğitimlerinin protokol çerçevesinde ilçe milli eğitim müdürlüğü gözetiminde özel motorlu taşıt sürücüleri kurslarındaki usta öğreticiler tarafından verileceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA