Hayrabolu'da Öğrencilere Trafik Eğitimi

Milli Eğitim Bakanlığı ve Sürücü Eğitimleri Konfederasyonunun imzaladığı protokol çerçevesinde Hayrabolu ilçesindeki öğrencilere trafik eğitimi verildi.



Ella Anaokulu ve Melek Üner İlkokulunda düzenlenen etkinlikte konuşan ilçe Milli Eğitim Müdürü Besim Dede, bu tür trafik eğitimlerinin öğrencilerin bilinçlenmesine önemli katkılar sağlayacağını söyledi.

Çocukların trafik konusunda ilerleyen yaşlarda daha bilinçli olacağını belirten Dede, şunları söyledi:

'Geleceğimizin teminatı olan yavrularımızın trafik konusunda şimdiden duyarlı olmalarını sağlayacak etkinlikleri önemsiyoruz. Bu organizasyonun gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bu eğitim sayesinde öğrencilerimiz trafik kurallarını daha iyi öğrenecek. Çocuklarımız bunu hayatlarına tatbik ettiklerinde trafik kazalarının yüzde 70-80 oranında azalacağına inanıyorum. Çocuklarımız bu eğitimi aldıktan sonra sokakta yürürken, park ve bahçelerde oynarken, okula gelirken giderken bu kurallara uyacaklarına inanıyorum.'

İlçedeki özel bir sürücü kursu Müdürü Hüseyin Gültekin tarafından öğrencilere sinevizyon eşliğinde verilen eğitimde, trafikte kullanılan araçlar, öğrencilere araçta nerede oturmaları ve yolun karşısına geçerken nelere dikkat etmeleri hakkında bilgiler verildi.

Kaynak: AA