Eski Başbakan Valls'ten Macron'a Destek

Eski Başbakan Valls: 'Macron'u destekliyorum. Çünkü Cumhuriyeti tehlikeye atmamamız gerektiğini düşünüyorum'

Fransa'nın eski Başbakanı Manuel Valls ilk turu önümüzdeki ay sonunda yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimi için 'En Marche' (Yürüyüş) oluşumunun lideri ve kendi hükümetinin eski Maliye Bakanı Emmanuel Macron'u destekleyeceğini bildirdi.

Başbakanlıktan istifa ettikten sonra Sosyalist Partinin cumhurbaşkanlığı ön seçim yarışında Benoit Hamon'a kaybeden Valls, BFMTV kanalında soruları yanıtlayarak ilk kez yarışta kimi destekleyeceği konusunda açıklamalarda bulundu.

Kamuoyu yoklamalarında seçimin ilk turunu alarak cumhurbaşkanlığı yarışını kazanamasa da Macron ile birlikte ilk sıralarda gösterilen aşırı sağcı Ulusal Cephe Partisi Lideri Marine Le Pen'in oyunun çok daha yüksek olduğunu değerlendirdiğini ifade eden Valls, 'Macron'u destekliyorum. Çünkü Cumhuriyeti tehlikeye atmamamız gerektiğini düşünüyorum.' dedi.

Hiçbir şekilde kimse ile pazarlık yapmadığını vurgulayan Valls, 'sorumlu bir pozisyon' aldığını söyledi.

Sosyalist Parti adayı Benoit Hamon'un stratejisinin çöktüğünü ve Hamon'un marjinalleştiğini savunan Valls, kendisinin marjinalleşmeyi kabul edemeyeceğini kaydetti.

Valls, bu kararı nedeniyle Sosyalist Partiden atılmaktan da korkmadığını belirtti.

Fransa’da ilk turu nisan sonunda ve ilk turda oyların mutlak çoğunluğunu alan aday olmazsa ikinci turu mayıs ayı başında yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili Ipsos araştırma şirketinin yayımladığı son ankette, 39 yaşındaki Macron’un cumhurbaşkanı seçilme olasılığının yüksek olduğu görülüyor.

Anket sonuçlarına göre, ilk turda aşırı sağcı Le Pen birinci olsa da, onunla birlikte ikinci tura kalan Macron, ikinci turda alacağı yüzde 62'lik oy ile Le Pen'i geride bırakıyor.
Kaynak: AA