Enerjisa'dan tasarruflu dijital reklam uygulaması

Enerjisa tarafından özel geliştirilen web servisi üzerinden yayımlanan reklamlarla mobil ve masa üstü cihazlarda tasarruf sağlandığı duyuruldu.

Enerjisa'dan tasarruflu dijital reklam uygulaması
Şirketten yapılan açıklamada, uygulamayla Enerjisa sitesinde kalınan süre boyunca cihazların işlemcisini yoran servislerin durdurulduğu ve böylelikle tasarruf elde edildiği belirtildi.

Uygulama kapsamındaki tüm reklamlar, projeye özel geliştirilen web servisi üzerinden her yayınlanan banner reklamın hangi cihazda yayınlandığını ve bu cihazın ortalama ne kadar enerji harcadığını hesaplayan bir veri içerdiği kaydedildi.

Açıklamada, söz konusu uygulamayla kullanıcılara dijital ortamda hem masa üstü hem de mobil reklam alanları üzerinden interaktif enerji tasarrufu imkanı sunulduğu aktarıldı.

Enerjisa'nın bu uygulaması ile toplam 25 milyon görüntülenme üzerinden 5 milyon tekil kullanıcıya erişildi. Böylece toplam 750 kilovat saat enerji tasarrufu sağlanarak, kullanıcıların reklam yayınları üzerinden bir okulun yaklaşık 2 aylık aydınlatma elektrik bedeli kadar tasarruf sağlandı.

Kaynak: AA