EİB Afyonkarahisarlı İhracatçılarla Buluştu

Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) temsilcileri, Afyonkarahisarlı ihracatçılarla buluştu.



EİB'den yapılan açıklamaya göre, 'Üye İlişkilerini Geliştirme Toplantıları' kapsamında EİB Afyonkarahisar'da ki ihracatçılarla buluştu.

Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bedri Girit, Afyon'un Türkiye'nin yumurta üretiminin yüzde 20'sini tek başına karşıladığını ve 2016 yılında 67 milyon dolarlık yumurta ihracatı gerçekleştirdiğini kaydetti.

Türkiye'nin 2014 yılında yumurta ihracatında dünya ikincisi olduğuna işaret eden Girit, '2014 yılında dünya yumurta ticareti 4.5 milyar dolar seviyesindeydi. Türkiye 410 milyon dolarlık yumurta ihracatı ile Hollanda'nın ardından dünya ikincisi olmuştu. Afyon, 2014 yılında 123 milyon dolar yumurta ihracatı yaptı. Afyon bu rakama tekrar ulaşabilecek potansiyele sahip.' dedi.

Bedri Girit, Afyon'un yumurta üretiminde Türkiye birincisi olmasına karşın, organik yumurta üretiminin olmamasının büyük bir eksiklik olduğunu aktararak, 'Türkiye'de yumurta üretiminin yüzde 5'i organik. Tüketici bilincinin her geçen gün arttığı günümüzde Afyonlu dostlarımıza organik yumurta üretimini de gündemlerine almalarını tavsiye ediyorum.' dedi.

Kaynak: AA