Diyarbakır'da '5. İstihdam, Kariyer Ve Girişimcilik Fuarı'

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Yegin: 'Diyarbakır 23 cazibe merkezinden biri haline geldi. Diyarbakır'da yatırımın artması, istihdam olanaklarının çoğalması için devletimiz diyor ki, bu millete hizmet etmek isteyen yatırımcı, gel Diyarbakır'da yatırım yap'

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Orhan Yegin, 'Diyarbakır 23 cazibe merkezinden biri haline geldi. Diyarbakır'da yatırımın artması, istihdam olanaklarının çoğalması için devletimiz diyor ki, bu millete hizmet etmek isteyen yatırımcı, gel Diyarbakır'da yatırım yap.' ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun kamuoyuna duyurduğu 'Çalışma Hayatında Milli Seferberlik' programı kapsamında, Dicle Üniversitesi (DÜ) Konferans Salonu'nda '5. İstihdam, Kariyer ve Girişimcilik Fuarı' düzenlendi.

Diyarbakır Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, DÜ ve Karacadağ Kalkınma Ajansının katkılarıyla düzenlenen programda konuşan Yegin, iş arayanlar ile işveren arasında uyum problemi olduğunu belirtti.

Bazen istenen nitelikte personel bulunamadığını, bazen de şartların iş arayana uymadığını ifade eden Yegin, bakanlığın, iş arayan ve işverenin hukukunu gözeten bir çalışmayla sahada denetimler yaptığını bildirdi.

Dünyanın sanayide yeni bir noktaya doğru gittiğini dile getiren Yegin, 'Her geçen gün teknolojideki yeni gelişmeler, insana ihtiyacı azaltıyor. Teknolojik gelişmeler istihdamın aleyhine işliyor.' diye konuştu.

Yatırımların artması için sağlanan teşviklere değinen Yegin, Diyarbakır'ın en güzel teşvikleri alan illerden biri olduğunu vurguladı.

'Diyarbakır 23 cazibe merkezinden biri haline geldi. Diyarbakır'da yatırımın artması, istihdam olanaklarının çoğalması için devletimiz diyor ki, bu millete hizmet etmek isteyen yatırımcı, gel Diyarbakır'da yatırım yap.' ifadelerini kullanan Yegin, şunları kaydetti:

'Devlet, Diyarbakır'da yatırım yapan yatırımcıya arazide kolaylık sağlayacağını, gerekirse arazi temin edeceğini, iş yeri inşaatında yardımcı olacağını, işletme için ihtiyaç duyulan teknoloji konusunda destek olacağını, hatta yurt dışından ithal edilen ve dolayısıyla cari açığı artıran bir şeyin üretiminin başarılması halinde, üretilen ürünün önemine göre 3, 5 veya 10 yıl alım garantisi vereceğini belirtiyor. Bu başvuruların artması için herkesin el ele verip, teröre ve terörü canlandırmak isteyen tüm unsurlara karşı durması gerekiyor.'

Yegin, cumhuriyet tarihinin en büyük teşvik fırsatının sunulduğunu da sözlerine ekledi.

Programa, Vali Yardımcısı Tuğba Koşal, DÜ Rektörü Prof. Dr. Talip Gül, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan, İl Müftüsü Burhan İşliyen, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Muhsin Eryılmaz ile vatandaşlar katıldı.
Kaynak: AA