Darbe Girişiminde Mahmutbey Gişelerinin Ele Geçirilmek İstenmesine İlişkin Soruşturma Tamamlandı

Darbe girişiminde Mahmutbey gişeleri ve Ispartakule’de İstanbul’a giriş trafiğinin kesilmek istenmesine ilişkin 36 şüpheli hakkında iddianame hazırlandı. Savcılık 36 şüphelinin 3’er kez ağırlaştırılmış müebbet ve 15’er yıla kadar hapisle cezalandırılmalarını istedi.

15 Temmuz darbe girişiminde Mahmutbey gişeler ve Ispartakule’de yaşanan olaylara ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar tarafından yürütülen soruşturma tamamlanarak, 10’u tutuklu 36 şüpheli hakkında 237 sayfalık iddianame hazırlandı.

İddianamede Mahmutbey gişeler ve Ispartakule’de darbe girişimine ilişkin yapılan eylemlerin 66’ncı Mekanize Piyade Tugay Komutanlığında görev yapan askerler tarafından gerçekleştirildiği belirtildi.

İddianamede, şüpheli Binbaşı Enver Muratoğlu’nun da aralarında bulunduğu 36 şüphelinin “Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs”, “Silahlı terör örgütüne üye olmak”, “TBMM’yi ortadan kaldırmaya teşebbüs”, “Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortandan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs” suçlarından 3’er kez ağırlaştırılmış müebbet ve 7,5 yıldan 15’er yıla kadar hapisle cezalandırılmaları istendi.
Kaynak: İHA