Başkan Yücel, Ukrayna'da Alanya'yı Tanıtıyor

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Ukrayna’nın Kiev şehrinde düzenlenen Uluslararası Seyahat ve Turizm Fuarı’na (UITT) katıldı.

Başkan Yücel, Ukrayna'da Alanya'yı Tanıtıyor
Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Gazipaşa Belediye Başkanı Adil Çelik, ALTİD Başkanı Burhan Sili, ALTAV Başkan Yardımcısı Mehmet Dahaoğlu ve çok sayıda turizmci Ukrayna Uluslararası Seyahat ve Turizm Fuarı’nda, Kültür ve Turizm Bakanlığı Kiev Kültür Tanıtma Müşavirliği ile ortak açılan stantta tanıtım çalışmaları yapıyor.

Yücel: “Ukrayna’dan yüzde 50’lik artış bekliyoruz”

Fuarda Alanya’ya ilginin yoğun olduğunu ve Ukrayna pazarından yüzde 50’lik bir artış beklediklerini kaydeden Alanya Belediye Başkanı Yücel, “Bugün ALTAV, ALTİD olarak 26.sı düzenlenen Ukrayna Kiev Fuarındayız. Biliyorsunuz ki, bu yıl dünya genelinde 29 tane fuara katılacaktık. Bu da iç pazar hariç 26. fuarımız. Bugün çok yoğun bir ilgi ve katılım vardı. Son yılların en iyi fuarlarından biri. 2015’ten sonra bu pazarda her yıl yüzde 50 artışımız var. Bu yıl da şu andaki artış ve rezervasyonlara göre yüzde 50’nin üzerinde artış bekliyoruz. Tercihlerin bölgemize olmasından dolayı çok mutluyuz” dedi.



Gazipaşa’dan Moskova’ya, Ukrayna’dan Gazipaşa’ya seferler başlıyor

Ukrayna Fuarından Alanya halkına da müjdeli haberler veren Belediye Başkanı Yücel, TAV yetkilileri ile görüştüğünü, Gazipaşa’dan Moskova’ya ve Ukrayna’dan Gazipaşa’ya direkt uçuşların başlatılacağını söyledi.



Başkan Çelik: “Turist sayısında patlama olacak”

Fuarda tanıtım çalışmalarına katılan Gazipaşa Belediye Başkanı Adil Çelik de, Ukrayna’dan bölgeye gelecek turist sayısında patlama yaşanacağını söyledi.

Çelik, “Alanya Belediye Başkanımızla birlikte Ukrayna fuarında Alanya’yı, Gazipaşa Havaalanı’nı daha doğrusu Antalya’nın doğusunu, turizmini misafirlerimize anlattık. Birlikte kataloglarımızı, hediyelerimizi sunduk. Bu yıl Ukrayna’dan Alanya’ya iyi bir katılım bekliyoruz. Özellikle Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu’nun desteği ile kimlikle ilgili, giriş-çıkışlarla ilgili yapılan düzenleme Ukrayna’dan gelen turist sayısını patlatacak. Turizm çok iyi olacak bunu gördük. El birliği ile turizmin daha iyi olması için çalışmaya devam ediyoruz” dedi.

Bugün başlayan ve 31 Mart’ta sona erecek fuarda Belediye Başkanı Yücel, beraberindeki heyet ile fuar süresince, işadamları, turizm seyahat firmaları ve basın mensupları ile görüşecek, fuara katılan ülkelerin stantlarını ziyaret edecek.
Kaynak: İHA