Aydın'da Esnafın Kavşak Tepkisi

Aydın'da Söke-Milas karayolunda duble yol çalışması nedeniyle kapanan kavşağın işlerini yavaşlattığını ileri süren bir grup esnaf tepki gösterdi.

Söke Sanayi Sitesi'nin girişinde bulunan kavşağın duble yol çalışmasından dolayı kapatılmasına tepki gösteren bir grup esnaf, yol kenarında toplandı. Esnaflara, Söke Madeni Eşya Sanatkarları ve Demirciler Odası Başkanı Ahmet Tokmakoğlu ve Söke Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Refik Karataş da destek verdi.

Gazetecilere açıklamalarda bulunan Tokmakoğlu, yolun iki yakasındaki sanayi esnafının birbirlerine parça alımı için gidiş gelişlerinin zorlaştığını belirterek, “Kavşağın kapatılması yerine sinyalizasyon sistemi, döner kavşak düzenlemesi ya da köprülü kavşak uygulaması yapılmalı.' dedi.

Karataş ise söz konusu kavşağın bulunduğu yerin karayolları olmasına rağmen meskun mahal içinde kaldığını hatırlatarak, çözüm bulunmasını beklediklerini ifade etti.

Çöp şiş satan esnaflardan Ali Aka, Milas tarafından gelenlerin bölgeye giriş yapmak için şehre yakın bir yerden dönmek zorunda kaldığını bu durumdan dolayı işlerinin yarı yarıya düştüğünü savundu.

Bölgeye gelen Karayolları 2. Bölge Müdürü Abdulkadir Uraloğlu, şunları kaydetti:

“Yapılan her kavşak kaza riskinin arttığı yerdir. Her noktada kavşaklar çözüm olmayabilir. Son düzenleme öncesinde yol üzerinde bulunan kavşaklar usulüne ve standartlara uygun kavşaklar değildi. Yeni çalışmada ister istemez usulüne uygun hale getirildi. Yeni yatırımda trafik güvenliği göz önünde tutuldu. Bu uygulama hepimiz için yapıldı. Mevcut kullanım alışkanlıklarına da dikkat ederek kanunda belirtilen sınırı düşürebiliyoruz. Burada da kavşaklar arasını bin 400 metreye kadar düşürmüşüz.'

Kapatılan kavşağa düzenleme yapılması konusunda düşünceleri olduğunu, tasarıda yer verdiklerini ancak Genel Müdürlük ile kavşak konusunda mutabık kalamadıklarını belirten Uraloğlu, “Bu noktada mutabık kalamadık. Burası ile ilgili yeniden bir çalışma yapıp, Genel Müdürlüğümüze yeniden sunacağım. Buraya kavşak olacak diye söz vermiyorum ancak çalışmayı yapıp yeniden Genel Müdürlüğümüze sunacağız.' diye konuştu.

Yol kenarında toplanan grup daha sonra dağıldı.

Kaynak: AA